Železnik u finalu Kupa SCG

Izvor: B92, 11.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnik u finalu Kupa SCG



Fudbaleri Železnika prvi su finalisti Kupa SCG. Železnik je na svom terenu savladao ekipu Rada sa 3:0 (1:0), u prvom meču polufinala.

Drugi finalista biće poznat u sredu, kada se na Marakani sastaju ekipe Crvene zvezde i Partizana.

Finalni meč Kupa SCG igra se 24. maja na stadionu Partizana u Beogradu. U slučaju da se u finale plasira ekipa Partizana, Železniku bi već u sredu bilo osigurano mesto u Kupu UEFA nezavisno od rezultata finalnog meča, s obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na to da je Partizan praktično obezbedio titulu šampiona (sedam bodova više od Zvezde, tri kola pre kraja).

Prvi gol postigao je Milošević u 4. minutu, a meč je odlučen u finišu, kada su domaći postigli preostale pogotke - Novaković u 74. i Ćetković u 77. minutu. Utakmica je odigrana u lepom ambijentu, pred neočekivano velikim brojem navijača oba tima, i uz bučnu podršku ekipama.

Železnik je do pobede došao posle znatno bolje igre od rivala sa Banjice. Rad je ostao u šoku već posle pet minuta, kada je Mikić izveo slobodan udarac sa desne strane, a Goran Milošević glavom postigao vodeći gol.

Jednu od retkih prilika Rad je imao u 14. minutu, kada je posle duge akcije u kojoj su učestvovali Stojaković i Ljubinković, Dalibor Mitrović iz dobre pozicije veoma slabo šutirao. Prvo poluvreme donelo je malo prilika i veoma oštru igru, u kojoj su se nešto više isticali domaći.

Na startu drugog dela Đurašković je propustio dve dobre prilike - u prvoj situaciji Isailović je odlično intervenisao, a u drugoj je napadač Železnika bio spor u kontroli lopte, pa je odbrana uspela da se vrati.

U tim trenucima navijači Rada istakli su transparent upućen ministru prosvete i sporta Slobodanu Vuksanoviću: "Vuksanoviću, kad će engleski standard?", aludirajući na obećanje ministra da će u roku od 18 meseci učiniti da se publika na našim stadionima ponaša kao navijači u Engleskoj.

Potpuni slom drugoligaša sa Banjice dogodio se četvrt sata pre kraj meča. Najpre je posle jednog kornera Mitar Novaković neometano sa peterca pogodio mrežu gostiju, da bi samo tri minuta kasnije bio viđen najkomičniji momenat na meču. Odbrana Rada probala je da postavi ofsajd zamku za Ćetkovića, nije uspela, a igrač domaćih otišao je u mrtav ugao. Njegov neuverljivi pokušaj blokirao je jedan od igrača Rada, lopta je dobila neobičnu rotaciju i posle dugog leta ušla nekako u mrežu pored same stative. Na samoj gol-liniji loptu je promašio Đorđević. Posle toga, tempo je opao, jer su i gosti shvatili da nemaju snage ni vremena za preokret.

Na kraju meča trener gostiju Radmilo Ivančević čestitao je Železniku na pobedi:

"Zaslužena pobeda Železnika. Mi smo primili gol već na startu i tako su nam sve taktičke zamisli pale u vodu. Posebno je strašno to što smo primili dva gola iz prekida, iako sam upozoravao igrače da je Železnik najopasniji u tim situacijama".

Trener popbedničke ekipe i nekadašnja legenda banjičkog kluba Čedomir Đoinčević bio je zadovoljan zbog uspeha, ali i ambijenta.

"Prezadovoljan sam pobedom i mislim da smo je zaslužili. Posebno bih pohvalio publiku, koja je stvorila sjajan ambijent bez ikakvih incidenata. Mislim da srpskom fudbalu treba još ovakvih utakmica. U finalu bih prirodno više voleo da igramo protiv Partizana, jer bismo u tom slučaju izborili mesto u Kupu UEFA. Ipak, nadam se pobedi i u finalu, iako su i Partizan i Zvezda nesumnjivo kvalitetniji od nas".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.