Izvor: MozzartSport.com, 25.Feb.2021, 00:13

Zeleni dresiraju Leoparde bez ubilačkog instinkta

Atletiko Nasional u devetom kolu gostuje Bukaramangi

Stadion Alfonso Lopez u Bukaramangi biće poprište okršaja između najtrofejnijeg kluba u Kolumbiji Atletiko Nasionala i ekipe iz istoimenog grada koja je samo jednom u vlastitoj istoriji, u sezoni 1996/97, bila nadomak trofeja, ali je morala da se zadovolji zvanjem vicešampiona. Velikan iz Medeljina zauzima treće mesto na tabeli, ali mu potencijalna pobeda u gostima (00.05) donosi drugu poziciju i preskakanje Juniora koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ima dva boda i dve utakmice više.

Željan je Atletiko Nasional 17. titule prvaka države koju čeka od 2017. godine. Solidno je otvorio šampionat, ali još uvek kaska za pozicijama jedan i dva. Doduše raspored je uslovio da umesto devet ima sedam odigranih utakmica. Krajem januara protiv Pereire Zeleni su pokazali koliko mogu da budu opasni i raspucani pobedivši 5:2. Za sada je najveći problem što ne pronalaze kontinuitet tako ubedljivih nastupa.

Zeleni nisu izgubili pet puta uzastopno (tri pobede), a poslednji put kada su gostovali Bukaramangi oktobra 2020. savladali su je 2:1. Uzdaju se u prvu napadačku opciju Hefersona Dukea špica koji se sa četiri gola nalazi na deobi prvog mesta liste strelaca. Duke se protiv pomenute Pereire domogao prvog het-trika u sezoni, gosti se nadaju ne i poslednjeg.

U poslednjoj rundi Atletiko Nasional je odigrao nerešeno 2:2 u velikom derbiju sa Amerikom iz Kalija, a pre toga pobeđivao Čiko i Onse Kaldas. U obe utkamice imao je problema da načne rivale i vodeći golovi stizali su tek oko 70. minuta.

Defanzivne linije oba tima poprilično su utegnute od starta sezone - ekipa sa stadiona Atanasio Hirardot primila je pet pogodaka na sedam utakmica, Bukaramanga je odigrala jednu više i primila gol više. Međutim, Leopardima ove sezone nedostaje ubilački instinkt pošto su samo u pet navrata uspeli da zatresu protivničku mrežu. Premalo da bi se nalazili na jednoj od prvih osam pozicija. A plej-of zona im je svakako na vrhu liste želja.

Jedina stvar koju gosti ne bi smeli da učine jeste da potcene rivala, jer Bukaramanga je proteklih sezona umela da im otkine bodove, a čak i da slavi u srcu Eskobarovog rodnog grada.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

KOLUMBIJA, APERTURA, 9. KOLO

Sreda

Amerika Kali - Envigado

Agilas - Ekidad (u toku)

Četvrtak

00.05: (3,30) Bukaramanga (3,10) Atletiko Nasional (2,20)

02.10: (1,45) Santa Fe (3,90) Čiko (7,50)

20.00: (2,65) Onse Kaldas (2,95) Pasto (2,75)

22.00: (2,15) Hugadores de Kordoba (3,10) Pereira (3,40)

Petak

00.05: (3,50) Petrolera (3,10) Tolima (2,10)

02.10: (2,85) Independijente Medeljin (2,90) Deportivo Kali (2,60)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.