Zek Rendolf slomio Mamuze

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Apr.2011, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zek Rendolf slomio Mamuze

Grizliji su polomili Mamuze 4-2! Nikada se nije dogodilo da ekipa bez plej-of pobede (0-12, tri puta po 0-4) eliminiše lidera konferencije (61-21) na startu doigravanja. Memfis je slavio protiv San Antonija – 99:91  u šestom meču prve runde Zapada.
Tim iz Tenesija je posle 10 sezona uglavnom loših rezultata počeo da piše nove stranice istorije elitne lige. Naredni rival je Oklahoma Siti 1. maja u 19 časova po našem vremenu. Tander ima prednost domaćeg terena, može se očekivati >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << duga serija (3-1 u ligaškom delu za Memfis), nije lako prognozirati ishod...
Zek Rendolf (29) je vođa Grizlija, popularni Zi-Bo nanizao je 31 poen (izjednačio lični rekord), 11 skokova. Brojao je do 17 u završnom periodu kada je rešeno pitanje pobednika. Pokušali su Antonio Mekdajs i ostali centri favorita iz Teksasa da ga zaustave, nisu uspeli.
- Naši navijači su nas bučno bodrili, pobedu smo njima posvetili. Na svakom koraku u gradu osetile su se posebne emocije, fanovi su pažljivo pratili svaki naš uspeh, ali nemamo vremena za slavlje. Uskoro je novi meč u Oklahomi – istakao je Rendolf.
Mark Gasol, kolos iz Španije, ubacio je 12 poena, uhvatio je 13 lopti. Pružio je ogromnu podršku Rendolfu, uspešno je kontrolisao skok.
Francuz Toni Parker je za Sparse brojao do 23, Argentinac Emaneul Đinobili je dodao 16 (čudesna trojka sa pola terena na kraju treće deonice za 66:70), Tim Dankan 12 poena.
Gosti su vodili u poslednjem meču sezoni samo 2:0 i 80:79 posle koša Mekdajsa, zatim je domaćin serijom 12-2 prelomio meč (91:82, 10 poena Rendolfa).
Uprkos senzacionalnom ishodu deo stručnjaka nije posebo iznenađen. I pre starta serije jasno su poručili da je mladi tim Grizlija izuzetno neugodan protivnik za Mamuze. Poraz u prvom meču, zbog povrede lakta nije igrao Đinobili, očigledno je imao veliki uticaj na ishod. Memfis je stekao neophodnu veru u sopstvene mogućnosti, Zek i novi ugovor - 71 milion dolara za četiri sezone.
Ekipa iz Tenesija je pojačala odbranu, zaustavila je šutere rivala za tri poena. Samo je ruki Geri Nil u prehodnoj utakmici pogodio važnu „bombu“ za produžetak. Tada su Sparsi „preživeli“...
Teksašani ,ipak, nisu mogli da nadoknade izgubljenu prednost domaćeg terena. Završili su sezonu sa devet poraza na gostovanjima u 10 utakmica.
Može se govoriti o kraju šampionskih ambicija izuzetne generacije San Antonija, Tim Dankan je napunio 35 godina, osvojio je četiri titule, bliži je kraju karijere nego novom pohodu ka tronu.
Rezultat, detaljna statistika meča prve runde plej-ofa Zapada:
(8) Memfis - (1) San Antonio 99:91, skor u seriji 4-2
Kutak za statističare
Samo su četiri tima sa osme pozicije plej-ofa eliminisali najbolju ekipu konferencije:
1994. (8) Denver – (1) Sijetl 3-2
1999. (8) Njujork - (1) Majami 3-2, kraća sezona posle lok-auta, Niksi stigli do finala, ali San Antonio bio bolji 4-1
2007. (8) Golden Stejt – (1) Dalas 4-2
2011. (8) Memfis – (1) San Antonio 4-2

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.