Zečević: Cilj je plasman u A diviziju Lige nacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 18:38

Zečević: Cilj je plasman u A diviziju Lige nacija

Srbija u petak igra prvi meč protiv Islanda.

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Srbije Dragiša Zečević izjavio je danas da je cilj da se njegov tim plasira u A diviziju Lige nacija. Srbija će u petak u Staroj Pazovi igrati prvi meč baraža za plasman u A diviziju Lige nacija protiv Islanda. Revanš duel je na programu četiri dana kasnije u Rejkjaviku.

 - Devojke su došle u sasvim zadovoljavajućem stanju svesne značaja utakmica sa Islandom. Naravno, cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da se domognemo A divizije i mislim da ćemo to ostvariti - rekao je Zečević, preneo je zvanični sajt FSS.

Fudbalska reprezentacija Islanda ima najbržu fudbalerku u Evropi Sveindis Jonsdotir, koja igra za Volfsburg.

 - Jeste ona zvanično najbrža igračica, imala je pauzu zbog povrede, ali skautirali smo neke prethodne utakmice i dobro smo upoznati sa njenim kvalitetima. Ona može da menja sistem igre Islanda, ali mi smo spremni za svaku varijantu. Imali smo u prethodnim kvalifikacijama devojku koja je verovatno bolja od nje, Evu Pajor, tako da znamo kako da se odbranimo od takvih igračica - dodao je selektor Srbije i naveo da je Jovana Damnjanović najbrža fudbalerka Srbije. - Imamo ih još, ali sigurno je Jovana najbrža. Ona je kvalitetnija igračica od bilo koje Islanđanke, može da pravi uvek razliku. Ona će sigurno da bude jedna od igračica koja će nas odvesti u A diviziju, poznaje kapitena Islanda, igraju zajedno u Bajernu, uostalom veliki broj naših devojaka igra sa Islanđankama u raznim klubovima. O njima, dakle, sve znamo, važno je samo da imamo dobar pristup kao i do sada i da u nekim fazama igre budemo malo pametniji nego što je to bio slučaj u mečevima sa Poljskom.

Zečević je pozvao navijače da podrže fudbalerke Srbije.

 - Igramo u Staroj Pazovi jer ovde imamo najbolje uslove, a zamolio bih publiku da dođe i podrži devojke. Znam da ko dođe jednom, doći će i drugi put, jer one ostavljaju srce na terenu. Trudimo se da prezentujemo brz i efikasan fudbal, ofanzivan. To je nivo koji zahteva A divizija i evropska fudbalska elita kojoj težimo. Ova dva meča mogu nam pomoći, pored plasmana u A diviziju, i za budući željeni plasman na EP, kroz baraž. Kvalifikacije kreću od aprila, sve utakmice su takmičarske u ovoj godini, devojke su toga svesne i idemo korak po korak. Prvo da ostvarimo plasman u A diviziju, jer bi to pokazalo koliko su ove devojke napredovale i što će javnost, verujem, moći da prepozna - istakao je Zečević.

Kapiten ženske fudbalske reprezentacije Srbije Violeta Slović je izjavila da očekuje težak meč protiv Islanda.

 - Radujemo se novom okupljanju i novom izazovu. Očekuje nas veoma težak meč, zahtevan i na fizičkom i na mentalnom planu. Sve devojke su došle spremne i sa ogromnim motivom da ispunimo cilj - izjavila je Slović. - Mislim da je najzad došlo vreme da ih pobedimo, jer kada sam počinjala karijeru, Island je bio sila u ženskom fudbalu. Uvek smo gubili sa velikim rezultatom. Sada imamo tim, sazreli smo u svakom smislu i verujem da je došao trenutak da im se revanširamo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.