Zdravko Mamić hoće da se vrati u Hrvatsku i ima uslov

Izvor: B92, 24.Sep.2020, 18:24

Zdravko Mamić hoće da se vrati u Hrvatsku i ima uslov

Prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić otkrio je da ima nameru da se vrati u Hrvatsku iz BiH, ali pod jednim uslovom.

Mamić je trenutno u bekstvu od hrvatskog pravosuđa i nalazi se u Međugorju.

Ipak, spreman je da se vrati u Hrvatsku ukoliko mu se ne bude sudilo u Osijeku, pošto smatra da je sudija korumpiran.

Tako se Mamić oglasio objavom putem Fejsbuka napomenu da je u Dinamo iz inostranstva uneo milijardu evra teškim radom.

"Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam ja bio označen 'šefom' hrvatskog fudbala od strane medija i političara koji su preko Dinama, Zdravka Mamića i hrvatske reprezentacije rušili hrvatsku državu, valjda sam onda i zaslužan za velike uspehe hrvatskog fudbala. Prognan u politički montiranom procesu i očaju, te u želji da se krene u obračun s kriminalcima u pravosuđu izrekao sam pred tridesetak TV kamera i sudom u Sarajevu da imam saznanja da je predsednik VSRH Đuro Sesa korumpirani sudija i da sam svoja saznanja spreman podeliti s hrvatskim organima (državno odvetništvo, USKOK), te da sam spreman podvrgnuti se ispitivanju poligrafom. Do današnjeg dana niko me nije kontaktirao, niti je iko propitivao moje tvrdnje – bilo političari ili mediji", objavio je Mamić.

On je demantovao da je bilo šta uzeo ili ukrao iz Dinama.

"Želim se vratiti u Hrvatsku i pristupiti svim suđenjima protiv mene i to uz samo jedan uslov, a to je da to ne bude na sudu u Osijeku", zaključio je.

Mamić se tereti da je prilikom transfera igrača Dinama, preko "ofšor" kompanija, izvlačio novac iz kluba sa Maksimira.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.