Zdovc je novi trener Cedevite

Izvor: MVP.rs, 14.Jun.2017, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdovc je novi trener Cedevite

Sokolovi se spremaju za novu sezonu.

Cedevita je vrlo brzo rešila možda i najvažnije pitanje pred početak nove sezone - pitanje trenera. Umesto Veljka Mršića, na klupu Zagrepčana će sesti Slovenac, Jurij Zdovc (50), koji je prethodne dve sezone vodio grčki AEK.

Trebalo bi pomenuti da je njegova epizoda u Atini pomalo neslavno završena, jer je pred kraj svoga mandata bio deo skandala unutar sopstvenog tima, kada je Zdovc nasrnuo na svoga igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << i zamalo je izbegnuta tuča.

Kada su njegovi uspesi kao trenera u pitanju, bio je proglašen za najboljeg u Evrokupu 2012. godine. Sa Union Olimpijom je osvojio tri nacionalna Kupa i jednu titulu šampiona Slovenije (2009). Vodio je i reprezentaciju iste zemlje i najveći uspeh mu je osvojeno četvrto mesto na Evrobasketu 2009. godine u Poljskoj.

(foto: KK Cedevita)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.