Zdovc: Opet smo dali što nije trebalo

Izvor: Mondo, 25.Mar.2018, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdovc: Opet smo dali što nije trebalo

Strateg Cedevite zadovoljan odbranom svog tima, iako je u delu revanš meča protiv Budućnosti zbog toga trpeo napad.

Jure Zdovc izjavio je posle pobede i izjednačenja na 1:1 u polufinalu ABA plej-ofa da Cedevita nije uspela da odigra celu utakmicu onako kako bi trebalo, ali da je najvažnije što je uspela da ostvari željeni rezultat.

Zagrepčani su u drugoj četvrtini stekli dvocifrenu prednost, u trećoj su imali "plus 18", a u poslednjoj "plus 15", ali u poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dva minuta su im bili neophodni koševi Markote i Ukića da bi sprečili potpuni povratak Budućnosti u život.

"Počeli smo dobro, agresivno, čvrsto i utakmica je išla u dobrom pravcu. Da je Krušlin na 18 razlike dao dva slobodna bacanja, oni bi se možda i predali. Ali, utakmica se opet okrenula. Primili smo i koš sa sredine terena...", osvrnuo se Zdovc na pogodak Kajla Gibsona na isteku treće deonice.

"Teško mi je da pričam, jer smo im opet dali nešto što ne bi trebalo, ali na kraju smo bar pobedili", dodao je Zdovc, koji je bio veoma ljut na svoje igrače posle poraza 84:83 u prvoj utakmici.



Izvor: Youtube/ABA liga

Slovenački trener konstatovao je da je odbrana Cedevite ovog puta bila na visokom nivou.

"Rekao sam da smo u Podgorici izgubili zato što nismo igrali odbranu. Danas je to bila druga priča. Oni su, osim u par situacija, morali da se bore za svaki koš. Normalno, kad igraš odbranu, napad trpi, tako smo i mi stali sredinom treće četvrtine. Ali, najbitnije je da smo dobili".

"Majstorica" je na programu u nedelju, 1. aprila, ponovo u glavnom gradu Crne Gore.

"Kad izgubiš onako kao mi prošli put, pomisliš kako će se takva šansa teško ponoviti... Videćemo kakav će biti pristup pred treći meč. I pre ove utakmice su igrači bili nervozni. Probao sam da ih opustim, jer kad su nervozni, onda su u grču i tvrde su noge. Rekao sam im da je samo važno boriti se, trčati, ako treba i praviti greške, ali pružiti maksimum".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.