Zbog smene učiteljice ne puštaju decu u školu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2015, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog smene učiteljice ne puštaju decu u školu

Učenici jednog odeljenja četvrtog razreda osnovne škole u Beočinu od ponedeljka ne idu u školu. Kažu roditelji, neće da ih puste, a razlog je smena učiteljice koja je trebalo da njihovu decu isprati u peti razred.

Grupa roditelja iz Beočina ne podražava novu odluku, kojom je učiteljica koja je predavala njihovoj deci od prvog razreda premeštena u drugo odeljenje.

"Odlučili smo da ne puštamo svoju decu, jednostavno zato što smo uvideli da postoji povreda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ako se ne varam člana 48. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, i da je narušena institucija programa saradnje sa roditeljima. Te molimo nadležni pokrajinski sekretarijar za vanredni inspekcijski nadrzor ili da bilo ko preduzme bilo koju meru, bilo koji korak u cilju zaštite naše dece", kaže roditelj Goran Đačanin.

"Da se preispita odluka, prethodno donešena, da se odvede naša učiteljica, iz četvrtog razreda, da isprati svoj razred pre svega i da ih priprremi za peti, što je ona vrlo lepo i korektno radila", dodaje drugi roditelj Slobodan Stjepanović.

"Kao i svi roditelji, ne slažem se sa novom učiteljicom, lično nemam ništa protiv nje, ali samo želim da se vrati naša učiteljica", navodi Ljiljana Jovanović.

"Nemam ništa protiv nove učiteljice, čak šta više, ni ne poznajem je. Nije nas ni pozvala, nije se udostojila da napravi roditeljski sastanak. Da smo napravili neki kompromis, možda bi bilo nešto i mi bi sigurno stali sa njom i porazgovarali i rešili problem, ali nama niko ništa, samo nam je oduzeta učiteljica koja je do sada obavljala svoj posao kako treba i kao učitelj i kao čovek", smatra Ivanka Marković.

Nezadovoljni ovom odlukom, grupa roditelja, odlučna je u tome da ne pušta decu u školu, sve dok im se ne vrati stara učiteljica.

Iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje navode da su upoznati sa tim problemom. Promena i problemi su vezani za finansiranje broja radnika u školi.

Nezadovoljstvo roditelja radom nove učiteljice će biti predmet svakodnevne kontrole stručnog tima, vršioca dužnosti direktora i Školske uprave Novi Sad.

Iz Sekretarijata apeluju na nezadovoljne roditelje da svojim aktivnim učešćem pomognu da se problem razreši.



1267

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.