Zbog pravila starog 60 godina nema prenosa El klasika u Engleskoj

Izvor: B92, 26.Okt.2023, 15:41

Zbog pravila starog 60 godina nema prenosa "El klasika" u Engleskoj

Jedna od najvećih utakmica na svetu, duel Reala i Barselone neće biti prenošen u Engleskoj.

Razlog leži u tome je pravilo staro preko 60 godina.

Naime, El klasiko neće biti prenošen zbog zakona koji zabranjuje emitovanje fudbalskih utakmica u periodu od 14.45 do 17.15 časova po lokalnom vremenu.

Duel u u Španiji kreće od 15.15, a kraj je negde oko 17.15 što upada u termin utakmica Premijer lige koje će krenuti od 15 sati po lokalnom vremenu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ovo pravilo nije se svidelo generalnom direktoru La Lige za Veliku Britaniju i Irsku, Kigana Pirsa.

"Razočarani smo. Britanski navijači ovog vikenda neće moći da gledaju El Klasiko, niti Belingemov debi u derbiju zbog britanskog samonametnutog pravila da nema prenosa fudbala subotom od 14.45 časova. Iako u potpunosti podržavamo mere promocije posećenosti engleskih stadiona, smatramo da bi zamračenje trebalo da bude ograničeno na nacionalnu fudbalsku televiziju, a ne na takmičenja u inostranstvu", poruka je Pirsa za list San.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.