Zaza i Valensija - pao je dogovor! Evo i svih brojki

Izvor: MozzartSport.com, 12.Jan.2017, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaza i Valensija - pao je dogovor! Evo i svih brojki

Hoće li se nesrećna Valensija usrećiti ovim potezom?

Predstavnici Juventusa, Valensije i agenti Simonea Zaze nalaze se večeras u Milanu gde je u toku finalizacija jedne od najvećih transfer saga ove zime. Italijanski mediji, koji inače UŽIVO prate ovaj događaj, javljaju da je dogovor u principu postignut.

Rezime mukotrpnih pregovora glasi ovako: Valensija će na ime obeštećenja za jednogodišnju pozajmicu platiti Italijanima odmah 2.000.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << evra, ali Juventus je uspeo da se izbori i za klauzulu o obaveznom otkupu u dva slučaja. Slučaj prvi: Onog momenta kada Zaza po 10. putu obuče dres Slepih miševa i sa njim kroči na teren u nekom zvaničnom meču, klub sa Mestalje moraće da na račun Juventusa uplati još 18.000.000 evra, čime će postati apsolutni vlasnik ugovora italijanskog reprezentativca. Slučaj drugi: Ukoliko nekim slučajem Zaza ne bude igrao, a Valensija obezbedi opstanak u ligi - što se i pored svih užasnih iagra ovog tima za sada ne dovodi u pitanje - Španci će opet morati da istu sumu uplate na račun Juvea i preuzmu brigu o ovom napadaču.

Pošto je sve ovo utanačeno sada ostaje samo da još Juventus i Vest Hem na džentlmenski način razračunaju ko kome šta duge i da se stavi tačka na slučaj "Simone Zaza".

Podsetimo, Stara dama je od Vest Hema uzela 5.800.000 evra za jednogodišnju pozajmicu, ali Čekićari su promašenu investiciju vratili u Torino posle šest meseci. Kako Zaza nije odigrao 14 potrebnih utakmica (8 mečeva - 0 golova) Vest Hem nije imao obavezu da ga otkupi i plati Italijanima još 23.200.000.

Čini se da je Bepe Marota ovoga puta s klauzulom "opastanak" pronašao način kako da se zaštiti i definitivno nekome utrapi napadača koji je apsolutni višak u Torinu. I kome će neko nesretnoj Valensiji...

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.