Završnica za infarkt – Roglič osvojio Điro!

Izvor: B92, 27.Maj.2023, 18:06

Završnica za infarkt – Roglič osvojio Điro!

Primož Roglič, biciklista Jumbo-Visma ekipe, u nedelju će biti krunisan kao pobednik Đira d'Italije, pošto je na pretposlednjoj etapi oduvao konkurenciju.

Roglič, koji je pred današnji hronometar imao 26 sekundi zaostatka za Gerantom Tomasom, odvozio je sjajno i uprkos maleru u završnici, kada mu se zupčanik zaglavio zbog čega je morao da stane na nekoliko sekundi, nadoknadio je vreme i pobedio.

Činilo se da će Slovenac teško uspeti da se vrati iz problema, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je smogao snage i neverovatnom vožnjom stigao do cilja.

Roglič je na cilj stigao sa vremenom 44:23, nakon čega su svi gledali u Tomasa. Britanac se "raspao" u finišu, nije imao snage i na cilj je stigao sa 40 sekundi zaostatka, što znači da Rogla ima 14 sekundi prednosti u odnosu na rival iz INEOS-a.

Uskoro opširnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.