Završnica US Opena

Izvor: B92, 10.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završnica US Opena



Nikola Olić, Njujork

Subotom uveče je dobro za "frku". Davne 1972 godine kad je Elton Džon to na engleskom otpevao, US Open titulu osvojila je Bili Džin King. Četvrt veka kasnije, teniski centar koji je u međuvremenu dobio njeno ime i dalje šampionku slavi subotom. Muško finale privlači više pažnje ali manje slavlja. Ostavljeno je za termin obično rezervisan za lenčarenje: nedelja popodne. Subota je bolja za tenis, subotom uvece >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dobro za frku.

Važno je baš da je veče. U programu je pisalo "7pm" a predstava je počela tek u osam, verovatno da bi se odigrala pod reflektorima. U glavnoj ulozi bila ja Marija Šarapova. Sa glumom je počela još pre US Opena, u reklami u kojoj igra namrgodjenu lepoticu sa ubitačnim bekendom. Završila je u istom stilu, ali sa US Open peharom u narucju.

Za sutra je ostao još samo jedan pehar, US Open je počeo da se pakuje. Tradicionalna subotnja žurka prošla je tiho, Ben Stiler i Donald Tramp bile su ovogodišnje velike zvezde. Svi su bili okrenuti zvezdama na žurci i zvezdama na Artur Eš stadionu, tereni su ostali prazni. Na sporednim terenima su već počeli da skidaju mreže. Nema tužnijeg momenta na teniskom turniru. Kiše nema već tri dana, otisci mečeva su i dalje netaknuti. Tragovi loptica su jasni kao na šljaci. Sad mi je jasno zašto igrači ponekad polude.

Još dva majstora teniskih loptica su preostala. Federer je u finale ušao lako, Rodik malo teže. Tako će se nastaviti, svi vele, i u finalu. Federer davno nije izgubio na US Openu, možda je već zaboravio kako se to radi. Da tenis ima Ol-Star utakmicu, svet bi bolje razumeo kakve teniske majstorije mladi Švajcarac zna. Ponekad se izmedju poena malo pokaže. Danas je redarima preko celog terena 'slajsom' dobacio dve loptice. Nisu se pomerili. Nadamo se da Rodik sutra u finalu neće ostati tako zaledjen pred njegovim majstorijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.