Završna tribina u okviru projekta prevencije vršnjačkog nasilja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završna tribina u okviru projekta prevencije vršnjačkog nasilja

Tribinom na temu prevencije vršnjačkog nasilja održanoj u velikoj sali Bele zgrade završena je realizacija projekta staropazovačkog Centra za socijalni rad i OŠ „Boško Palkovljević Pinki" koji simbolično nosi naziv „Nasilje nije kul, nasilnik nije drug". 

Projektom je bilo obuhvaćeno preko dvesta učenika pomenute škole, a održane su i tribine za roditelje i stručne radnike.

Specijalna gošča završne tribine bila je profesorka na Pravnom fakultetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Novom Sadu i autorka Aleksinog zakona Dragana Ćorić.

"U četvrtom razredu pamti druga koji je van školskog dvorišta pribio uza zid i kolenom udarao u stomak dok nije počela da povraća, u petom razredu joj na sred hodnika u školi spaljuju knjige, u šestom joj za vreme časa fizičkog vršnjaci bacaju odeću u sneg, u sedmom je skidaju i razapetu je gađaju ledenjačama, a u osmom razredu vršnjaci joj organizuju suđenje i za sudiju biraju učiteljicu, a sve samo zato što je, kako su je u to vreme zvali, dođoš", priča je Dragane Ćorić koja danas predaje na Pravnom fakultetu u Novom Sadu i koja se zajedno sa svojim studentima osmelila da koncipira predlog „Aleksinog zakona".

Specijalna gošća završne tribine u okviru pomenutog projekta istakla je da su delovi „Aleksinog zakona" usvojeni.

Prisutnima su predstavljene procedure u slučaju postupanja Policije, Tužilaštva i Centra za socijalni rad u slučaju prijavljivanja vršnjačkog nasilja.

Za 213 učenika petog i šestog pomenute osnovne škole stručni radnici Centra održali su 24 radionice, a pored završne, održana je i tribina za roditelje.

U projekat su se uključile i javne ličnosti poput Andrije Miloševića, Nede Arnerić, Aleksandra Radojičića i drugih, a realizaciju istog finansirala je Opština Stara Pazova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.