Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2019, 23:09 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Završeni Dani Vojvodine u Beogradu
Vojvodina ima ogroman potencijal u sektoru poljoprivredno- prehrambenih proizvoda i turizma. Ona predstavlja istorijsku raskrsnicu kultura i tradicija koje domaći i strani posetioci tek treba da otkriju, čulo se na panel diskusiji posvećenoj publikaciji pod nazivom „Riznica ukusa Vojvodine“. Tim događajem završena je sedma po redu manifestacija "Dani Vojvodine u Beogradu“.
Nastala u radionici znanja, iskustva i veština uz mnogo volje da se prokrči put tradicionalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vredostima publikacija „Riznica ukusa Vojvodine“ predstavlja sistematizovani prikaz autohtonih poljoprivredno- prehrambenih proizvoda i kulinarskih specijaliteta vojvođanske ravnice dajući pozitivan impuls ekonomskom osnaživanju malih proizvođača i razvoju gastro -turizma.
Na panel diskusiji posvećenoj toj vrednoj publikaciji u izdanju osiguravajuće kompanije DDOR, a u saradnji sa konvivijumom organizacije Slow food Srbija i Naučnim institutom za prehrambene tehnologije Univerziteta u Novom Sadu, njen značaj je sagledan iz različitih uglova
Tipična i kvalitetna hrana predstavlja priliku za razvoj, treba je iskoristiti poručili su panelisti i izlagači na predstavljanju publikacije „Riznica ukusa Vojvodine".
Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...