Zavetnici:Podrška za Srbe i svetinje u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2019, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavetnici:Podrška za Srbe i svetinje u Crnoj Gori

Skupom ispred ambasade Crne Gore u Beogradu i šetnjom do Saborne crkve, predstavnici i simpatizeri Srpske stranke Zavetnici danas su pružili podršku srpskom narodu u Crnoj Gori, posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Okupljeni su nosili srpske zastave i transparente na kojima je pisalo "Sa vama je Srbija, ne damo svetinje", "Danas Ostrog, sutra Dečani", "Srpska Sparta nije Montenegro"...

Funkcionerka stranke Milica Đurđević kaže da su se okupili kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi podržali Srbe u Crnoj Gori koji godinama, a posebno poslednjih meseci, kako kaže, trpe pritiske i jer se podrivaju temelji njihovog identiteta.

Navela je da Milo Đukanović na temelju SPC pravi, kako je rekla, NATO crkvu.

"Danas branimo Ostrog jer ne želimo da nam sutra uzmu Dečane, branimo Moraču jer ne želimo da nam sutra uzmu Gračanicu, branimo Cetinje jer ne želimo da nam sutra oduzmu Pećku patrijaršiju po istom modelu formiranjaNATO crkve na temeljima SPC", rekla je Đurđević.

Ona je dodala i da pružaju podršku vladici Metodiju i osuđuju ono što mu se dogodilo, kao i hapšenje poslanika DF, a državno rukovodstvo Srbije pozvala da uputi protestnu notu zbog usvajanja spornog zakona.

Okupljeni su od ambasade Crne Gore prošetali do Saborne crkve, uz povike "Milo lopove, ne damo ti svetinje"...

Zakonom je predviđeno da su državna svojina verski objekti i zemljište koje koriste verske zajednice na teritoriji Crne Gore koji su izgrađeni, odnosno pribavljeni iz javnih prihoda države ili su bili u državnoj svojini do 1. decembra 1918. godine, i za koje nema dokaza o pravu svojine verskih zajednica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.