Zaustavio Juve i Romu, pa srušio Milan: Najstroža kazna za velike - Simone Zaza! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 06.Jan.2015, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaustavio Juve i Romu, pa srušio Milan: Najstroža kazna za velike - Simone Zaza! (VIDEO)

Sasuolo slavio na San Siru sa 2:1. Ubedljivu pobedu ostvario Palermo protiv Kaljarija (5:0), dok je Parma savladala Fjorentinu na Enio Tardiniju (1:0)

Zadao je teške udarce Juventusu i Romi u šampionskoj trci, a onda je srušio Milan. Simone Zaza je doneo je veliku pobedu Sasuolu na San Siru i približio svoj tim mestima koja vode u evrokupove - 1:2 (1:1).

Početak utakmice ni u najmanjoj meri nije nagoveštavao da bi moglo da dođe do velikog iznenađenja u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Milanu. Domaćin je izuzetno ofanzivno otvorio meč i već u devetom minutu poveo golom Andree Polija. Uporni vezista je odlično ispratio napad svog tima i odbijenu loptu posle pokušaja El Šaravija poslao iza leđa Konsiljija.

Goste taj pogodak nije poremetio. Već u 28. minutu Sansone je iskoristio odličan pas Berardija i doneo izjednačenje ekipi Euzebija di Frančeska, koja ni u nastavku meča nije posustajala.

Perfektnu akciju kod kornera u 67. minutu i savrešn centaršut Berardija - Simone Zaza je krunisao pogotkom, koji se ispostavio odlučujućim u ovoj utakmici.

Zaza je tako nastavio da postiže golove protiv velikih timova Serije A. Ove sezone je otkinuo po dva boda Juventusu i Romi, a sada je sva tri odneo iz Milana.

Ako bismo zanemarili veliko slavlje Sasuola, ovo popodne u italijanskom fudbalu bi u potpunosti pripalo fantastičnom Palermu, koji je na svom terenu demolirao Kaljari sa 5:0 i Đanfranku Zoli, na debiju u novom klubu, naneo najteži poraz u trenerskoj karijeri.

Dva pogotka postigao je odlični Paulo Dibala, dok su po jedan dali Morganela, Munjoz i Bareto. Treba napomenuti da je Kaljari od 26. minuta igrao bez isključenog kapitena Danijelea Kontija.

Parma se u potpunosti vratila u borbu za opstanak, pošto je na Enio Tardiniju pala nervozna Fjorentina, koja je utakmicu završila bez isključenih Rodrigeza i Savića - 1:0.

Strelac jedinog gola za ekipu Roberta Donadonija postigao je Andrea Kosta u 11. minutu. Firenca je dvadesetak minuta kasnije mogla do izjednačenja, ali je Mario Gomez bio neprecizan sa bele tačke.

SERIJA A – 17. kolo:

Ponedeljak:

Lacio – Sampdorija 3:0 (2:0)

/Parolo 38, Anderson 41, Đorđević 67/

Utorak:

Udineze – Roma 0:1 (0:1)

/Astori 2/

Milan – Sasuolo 1:2 (1:1)

/Poli 9 - Sansone 28, Zaza 67/

Empoli – Verona 0:0

Đenova – Atalanta 2:2 (0:1)

/Falke 51pen, Matri 69 - Zapakosta 37, 49/

Palermo – Kaljari 5:0 (3:0)

/Morganela 5, Munjoz 10, Dibala 33pen, 72, Bareto 85/

Parma – Fjorentina 1:0 (1:0)

/Kosta 11/

18.00 Ćezena – Napoli

21.00 Juventus – Inter

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.