Izvor: Blic, 14.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zauber - mali Ferari

Zauber - mali Ferari

SALCBURG - Seriju promocija bolida Formule 1 za sezonu 2004. nastavio je Zauber, koji je u hangaru aerodroma u Salcburgu predstavio novi C23. Švajcarska ekipa blisko sarađuje sa Ferarijem, tako da će Zauber koristiti motor i sedmostepeni menjač italijanske ekipe.

- C23 je manji, lakši i nadamo se brži od starog bolida. Naš plan je da se u 2004. godini što je moguće više približimo vodećim ekipama Ferariju, Vilijamsu i Meklarenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - rekao je gazda Peter Zauber.

Zauber je 2003. završio na šestom mestu, ispred Tojote i Jaguara, koji imaju daleko bogatije budžete.

- Prvi put smo dobili priliku da koristimo Ferarijev menjač, što je veliki korak unapred u odnosu na prethodnu sezonu. Optimista sam i očekujem da pobedimo na jednoj od trka u 2004 - dodao je Zauber.

Vozači Zaubera za novu sezonu su iskusni Italijan Đankarlo Fizikela, koji je došao iz Džordana, i Felipe Masa. Brazilac je bio član švajcarske ekipe 2002. godine, a prošlu sezonu je odradio kao test vozač Ferarija.

- Moj san je da jednog dana vozim za Ferari. Međutim, u Ferari mogu da pređem samo ukoliko budem imao uspešnu sezonu u Zauberu. Razgovarao sam sa gazdom Peterom i on se složio. Rekao je da će mi dati odrešene ruke ukoliko budem dobio dobru ponudu. Isto je uradio 2002. kada je Raikonena pustio u Meklaren. Zato je veoma bitno da pobedim, kao prošle godine u Brazilu - iskren je 31-godišnji Fizikela.

Mnogo bliži dolasku u Ferari je Felipe Masa, za koga se tvrdi da će zameniti Rubensa Barikela. Prednost Mase je i što ga zastupa Nikola Tod, sin sportskog direktora Ferarija.

- Felipe sigurno ne želi da bude u mojoj senci. Jedva čekam 7. mart i trku u Australiji - priznao je Fizikela. A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.