Zatvorena antidoping laboratorija na Tajlandu

Izvor: B92, 21.Nov.2019, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena antidoping laboratorija na Tajlandu

Jedina ovlašćena antidoping laboratorija u Jugoistočnoj Aziji prestala je s radom zbog "neusklađenosti" pronađenih tokom inspekcije.

Svetska antidoping agencija (WADA) saoptila je da Nacionalni centar za doping kontrolu na Tajlandu ne može da testira uzorke do šest meseci.

Zatvaranjem laboratorije na Tajlandu, napravio se problem u Aziji, pošto je najbliža ovlašćena laboratorija u Pekingu, skoro 3.300 kilometara udaljena.

Azija sada ima samo pet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << antidoping laboratorija, sa velikom udaljenošću između njih. Nalaze se u Turskoj i Kataru na zapadu i u Japanu, Kini i Južnoj Koreji na istoku.

WADA je pokrenula akciju zbog nestandardnih testiranja, koji su doveli do suspenzije laboratorije u Indiji u avgustu i zatvaranja laboratorije u Kazahstanu 2017. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.