Izvor: MozzartSport.com, 20.Jul.2020, 09:31

Zašto u Zvezdi ne pričaju o Sanogu?

Koga Van La Para i Žander ujedu...

Današnji meč protiv Metalca (19 časova) u Gornjem Milanovcu mogao bi da otkrije deo zamisli trenera Crvene zvezde uoči početka nove sezone. Za razliku od prve pripremne utakmice protiv IMT-a današnja provera biće prenošena na klupskom jutjub kanalu, pa će navijači srpskog šampiona moći da steknu konkretniju sliku o trenutnoj formi izabranika.

Zvezdin tim, bar prema pojedinim informacijama, sklapaće se do kasnog leta, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se očekuju brojni izlazni transferi, a potom dolasci planiranih pojačanja. Međutim, pored Kataija i Spiridnovića još jedno kapitalno pojačanje je stiglo u Ljutice Bogdana. Reč je o, u prethodnom periodu, povrđenom vezisti iz Obale Slonovače Seku Sanogu. U dosadašnjim javnim obraćanjima za klupsku televiziju i TV Prva Dejan Stanković se nije bavio fizičkom spremom nekadašnjeg člana Jang Bojsa. Kako se može čuti Stanković je namerno izabrao takvu taktiku, jer veruje da će, i pored velikih problema sa povredom tokom proleća, Seku Sanogo biti jedan od ključnih igrača evropskih kvalifikacija.

Na godinu dana pozajmljeni iskusni vezista povredio se na jednom od prvih treninga tokom zimskih priprema u Antaliji. Navijači su bili razočarani takvim ishodom, posebno što je plan sportskog sektora bio da se bivši reprezentativac Obale Slonovače prvo aklimatizuje na Beograd, a potom u evropskim kvalifikacijama bude jedan od najznačajnijih igrača. Plan je morao da bude promenjen, Sanogo je skupio svega 25 minuta u Superligi Srbije, i to na proslavi šampionske titule protiv Proletera. Trener Stanković je namerno želeo da ga sačuva i ne opterećuje, jer i dalje ima bezgranično poverenje u Sanoga. Videlo se na pomenutom sudaru sa Proleterom da pojačanja iz Al Itihada kuburi sa fizičkom spremom, odnosno da je iza njega dug period ne igranja takmičarskog fudbala. Pre povrede u Zvezdi imao je i spor sa Al Itihadom.

Međutim, na slikama iz duela sa IMT-om vidi se da se Sanogo, narodski rečeno, stesao. Malobrojni svedoci kažu da je delovao više nego pristojno i demonstrirao evropski kvalitet u koji Stanković veruje. Međutim, na Marakani ne žele previše da potenciraju njegov učinak. Veruju da će Sanogo iz potaje postati ozbiljan adut u važnim evropskim utakmicama, odnosno da će se vratiti na nivo igara iz Jang Bojsa, kada je Roma želela za njegove usluge da plati sedam miliona evra. A i koga Žander i Van La Para ujedu, plaši se i učinka Seku Sanoga, iako sve ukazuje da će srednji red Crvene zvezda dobiti ozbiljno osveženje i pojačanje.

Stanković se i tokom proleća poverio brojnim beogradskim prijateljima, tokom neformalnih razgovora, da je igrač kvaliteta Seku Sanoga „zalutao u srpski fudbal“ i da mu je jedina mana što se često povređuje. Zbog toga nije želeo ništa da rizikuje i izlaže ga naporima posle pandemije virusa korona.

Možda večerašnja utakmica samo da potvrdu da je Crvena zvezda na dobrom putu da dobije veliko pojačanje.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.