Zašto su Kolarov, CR7 i drugi imali karmin na licu?

Izvor: Mondo, 24.Nov.2018, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto su Kolarov, CR7 i drugi imali karmin na licu?

Crveni otisak karmina na licima svih fudbalera i trenera u najjačoj italijanskoj ligi.

Svi igrači i treneri u Seriji A ovog vikenda na licima će nositi crveni znak, otisak karmina, u kampanji kojoj je cilj borba protiv nasilja nad ženama.

Prvi su to učinili igrači Udinezea i Rome, koji su otvorili 10. kolo prvenstva Italije, a zatim i Juventusa i SPAL-a.

Ovo je druga godina takve inicijative, koja je tokom sedmice prihvaćena i na društvenim mrežama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Tako su na Facebooku, Twitteru i Instagramu brojni fudbaleri pozirali sa svojim suprugama i devojkama, koje su nosile crveni karmin na usnama, a muškarci otisak iste boje na svojim licima.

Fabio Pisacane, del @CagliariCalcio e sua moglie Maria Rosaria si uniscono alla campagna di Lega Serie A e WeWorld Onlus per dare #unrossoallaviolenza sulle donne#SerieATIMpic.twitter.com/3zZgDlLt44

— Lega Serie A (@SerieA) November 23, 2018

Tokom protekle sedmice u Italiji su se dogodila dva šokantna događaja, koji su uzdrmali naciju.

Prvo je jedan muškarac bivšoj supruzi zapalio kuću, u kojoj je tragično stradao njihov 11-godišnji sin, dok je jedan mladić iz Italije, tokom putovanja u Španiju, bivšoj devojci bacio kiselinu u lice.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.