Izvor: MozzartSport.com, 12.Jun.2020, 20:03

Zašto stalno ne može ovako? Efikasno u Novom Sadu, Nikola Petković juri Zlatnu kopačku

Proleter zasluženo do boda, uprkos tome što je dvaput gubio od Javora – 2:2

Nisu nas navikli na bogzna kakav stil, ali posle korona pauze na mečevima Proletera i Javora sve pršti. Igra se napadački, na gol više, manje se pažnje posvećuje odbranama nego inače – što može da se razume, jer nema ispadanja – pa je uvodni meč 29. kola Superlige bio poslastica za ljubitelje fudbala u Srbiji, pošto su se mreže na „Karađorđu“ tresle četiri puta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Na kraju pobednika nije bilo (2:2), međutim, posetioci na Vojvodininom stadionu – gde tim sa Slane bare igra kao domaćin – imali su šta da vide. Potpuno drugačije, opuštenije, Novosađane nego inače i vrlo zapažene Ivanjičane kad je organizacija akcija u pitanju, što je za posledicu imalo ono što publika najviše voli. Pogotke.

Iako su dvaput vodili, gosti nisu uspeli da prekinu niz poraza, ovo im je bila 14. prvenstvena utakmica kako nisu osvojili ceo plen. A jurili su ga. Najpre posle skoka Filipa Pavišića na centaršut Marka Jevremovića, potom i na startu drugog dela kad je Nikola Petković iskorisito proigravanje Nedeljka Piščevića i pokazao da se tim Igora Bondžulića uželeo fudbala.

Taj drugi pogodak Javora bio je ukupno 15. Petkovićev ove sezone u elitnom rangu, na taj način se izjednačio sa napadačem TSC-a, Nenadom Lukićem na drugom mestu, Vladimir Silađi im beži za korak, pa će Petković koga je zimus želeo Partizan – narednog vikenda protiv pokušati da napadne prvo mesto na listi strelaca, ako bude precizan protiv Inđije.

Upravo nad Inđijom ostvarili su Ivanjičani poslednji ligaški trijumf, beše još početkom novembra, a danas im je podvig ukrao Milan Mirosavljev. Vezista Proletera je 20 minuta pre kraja sjajno reagovao na ubacivanje Ognjena Mitrovića s levog boka i glavom savladao Đorđa Lazovića za bod i drugo izjednačenje na meču.Prvo je doneo možda ponajbolji akter susreta Dušan Joković u završnici prvog poluvremena - takođe glavom posle kornera Siniše Babića - i tako nagradio sebe za nekoliko zapaženih reakcija u odbrani, a trenera Branka Žigića za ofanzivni pristup i nekoliko propuštenih zicera pre toga.

Samo kad bi bilo više ovakvih utakmica.

 SUPERLIGA - 29. KOLO

Petak

Proleter NS – Javor 2:2 (1:1)

/Joković 44, Mirosavljev 70 – Pavišić 17, Petković 56/

20.00: (3,30) Rad (3,40) Voždovac (2,20)

Subota

16.00: (2,95) Mačva (3,35) Spartak (2,40)

18.00: (2,45) Napredak (3,25) Mladost Lučani (2,95)

20.00: (3,30) Radnik (3,45) Radnički (2,10)

Nedelja

14.00: (7,00) Inđija (3,80) Vojvodina (1,55)

16.30: (4,00) TSC (3,60) Crvena zvezda (1,90)

19.00: (1,35) Partizan (5,00) Čukarički (9,00)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.