Zašto je Srbija slavila gol Fiorentine u 129. minutu? VIDEO

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 15:10

Zašto je Srbija slavila gol Fiorentine u 129. minutu? VIDEO

Ljubitelje fudbala u Srbiji obradovao je prolaz Fiorentine u finale Lige konferencija.

Italijani su posle velike drame i produžetaka, golom Antonjina Baraka u 129. minutu u Bazelu došli do pobede od 3:1 i plasmana u finale.

Gol Baraka je silno obradovao navijače Crvene zvezde, Partizana, Čukaričkog i Vojvodine pre svega jer je tako pomogao i srpskom fudbalu.

Srbija na listi UEFA je na 11. mestu i ta pozicija joj je potrebna da bi i na leto 2024. imala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva kluba u Ligi šampiona.

Kako je Fiorentina izbacila Bazel, time je prkinula pohod Švajcaraca, koji su kao 13. na tabeli imali šansu da ugroze poziciju Srbije.

Srbija na 11. mestu ima 32.375 bodova, Turska je iza s 32.100, a Švajcarska je na 13. mestu s 31.675 bodova.

Ni da je Srbija pala na 12. mesto ne bi bio problem jer i 11. i 12. mesto donose dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dva u kvalifikacijama za Ligu Evrope i jedno za Ligu konferencija.

Ono što je bitno je da u leto 2025. Srbija bude makar na 15. mestu koje bi po novoj šemi donelo zemlji dva mesta u Ligi šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.