Zašto je Radonjić igrao ispred Živkovića? Piksi dao odgovor

Izvor: B92, 07.Sep.2023, 23:57

Zašto je Radonjić igrao ispred Živkovića? Piksi dao odgovor

Selektor Srbije Dragan Stojković govorio je na konferenciji za medije nakon poraza našeg tima protiv Mađarske (2:1) u kvalfiikacijama za EURO,

Time je povratak "orlova" na kontinentalno takmičenje posle 24 godine zakomplikovan, ali i dalje itekako realan.

"Bez obzira što smo na najbolji način otvorili utakmicu, a onda kada nismo zatvorili utakmicu, Mađarska je uspela da prokrene uz dosta sreće. Njima je pripalo prvo poluvreme nama drugo, ništa nije strašno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << idemo dalje", rekao je Piksi i dodao:

"Ovaj rezultat ne može ništa da poremeti, za nas je najvažnija sledeća utakmica koju moramo da pobedimo. Ne krivim nikoga zbog greški koja se dese. Momci su dali sve od sebe, svi imamo isti cilj, ali nekada protivnik igra bolje od tebe."

Nemanja Radonjić je dobio prednost u odnosu na Andriju Živkovića po desnoj strani u veoma ofanzivnih startnih 11. Na poluvremenu je selektor upravo njih dvojicu rotirao.

"Živković je pre dva dana imao gaženje na palcu leve noge. Incident koji se desio na treningu, po meni je Radonjić imao zadovoljavajuću rolu u prvom poluvremenu", objasnio je Piksi.

Da li je zakasnio sa izmenama?

"Mislim da, lako je pričati kada se utakmica završi, mi smo napadali, čekao se jedan centaršut, ali golman njihov je branio. Razmišljao sam i da Jovic uđe, ali bismo tada imali problema na sredini terena. Stvarali smo šanse, ali na kraju nismo uspeli", smatra selektor.

Kako kaže, ovo je tek prvo poluvreme.

"Mi imamo još četiri utakmice do kraja koje moramo da dobijemo, sami o sebi odlučujemo, ovo je bilo prvo poluvreme, drugo je u Budimpešti, a onda ćemo da svodimo račune", zaključio je Piksi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stojković nakon poraza od Mađarske: Nismo imali sreće

Izvor: Radio 021, 08.Sep.2023, 07:27

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković izjavio je posle poraza od Mađarske da je utakmica bila "odlična i otvorena".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.