Izvor: Blic, 08.Jul.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaslužujem dres A tima

Zaslužujem dres A tima

MAJORKA Ardijan Đokaj, mladi reprezentativac Jugoslavije i prvotimac Majorke, posle operacije prepona i pauze od šest meseci, ponovo je počeo sa treninzima. Španski prvoligaš je jedan od favorita Intertoto takmičenja, a 21godišnji Podgoričanin u narednoj sezoni biće uzdanica novog trenera Luisa Aragonesa.

Posle sjajnih igara u prvih šest meseci, sada počinjem sve iz početka, jer su mi španski lekari pogrešnom dijagnozom prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << operisali bruh. Kasnije naravno i ono pravo prepone, pa tek sada krećem od nule. Zbog toga je prošla godina za zaborav... kaže Đokaj.

Kostur ekipe je sačuvan, Jovan Stanković je takođe ostao, da li je vreme za Majorku da se vrati u vrh španskog fudbala?

Smatram da smo jači nego protekle sezone i da ćemo ponoviti igre od pre dve godine kad je Majorka žarila i palila Pirinejima. Ugovorom sam sa klubom vezan još tri sezone, uprava je zadovoljna, a jedino ako bude više stranaca u timu, otići ću negde na pozajmicu. Nebitno, da li u prvu ili drugu ligu.

Đokaj obećava da će se igrama nametnuti A reprezentaciji?

Zaslužujem dres seniorske plave selekcije. Došlo je vreme za smenu generacija, jer su na EP naši igrači dostigli maksimum, više se ne može. Verujem da će mi se pružiti šansa u A timu i da ću igrama u Majorci izboriti dres standardnog prvotimca. O mladoj reprezentaciji više ne razmišljam, iako imam pravo još 12 meseci da igram u toj kategoriji, sve sam misli usredsredio na kvalifikacije za SP u Koreji i Japanu.

Na kraju o prvoj fudbalskoj ljubavi Budućnosti?

O mom matičnom klubu sve najlepše, ali Podgoričani ni izbliza nemaju rezultate kakve je taj grad i klub zaslužio. Dragan Okuka je sjajno kormilario prošle godine, sad je došao red na mog bivšeg trenera Boža Vukovića. Uveren sam u bolje dane, iako kako vidim primat preuzima novi prvoligaš Zeta, vrlo ozbiljan i kvalitetan klub rekao je Ardijan Đokaj. I. Velimirović

U Partizanu Mobtel 063 predstavili novo veliko pojačanje

Bulatović uz Berića Ardijan Đokaj, mladi napadač Majorke, poručuje selektorima fudbalske reprezentacije iz Španij

Zaslužujem dres A tima

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.