Izvor: MozzartSport.com, 05.Jul.2020, 22:30

Zaslužena nagrada za preporod Mančester Junajteda: Matić potpisao novi i bogatiji ugovor

Srbin parafirao do 2023.

Nemanja Matić se izborio za novi ugovor u Mančester Junajtedu!

Kako javlja Đanluka Di Marcio, srpski vezista je potpisao produžetak saradnje sa Crvenim đavolima do 2023. godine i čeka se samo zvanična potvrda sa Old Traforda.

Matić je u aktuelnu sezonu ušao sa priličnom neizvesnoščću oko budućnosti. Imao je ugovor do ovog leta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uz opciju da klub može da aktivira klauzulu o dodatnoj godini ugovora.

Otkako je Ole Gunar Solskjer preuzeo Mančester Junajted pre godinu i po dana, Matićev status nedodirljivog startera se malo poljuljao. Prošle sezone kod Solskjera je kao starter igrao u dve trećine utakmica, imao je neka slaba izdanja i utopio se u sivilo celog tima. Letos je počelo da se šuška o eventualnom transferu, a te glasine su tokom jeseni prerasle u skoro izvestan scenario za odlazak. Što zbog Solskjerovog izbora, što zbog povrede, Matić je u prvom delu sezone odigrao samo tri premijerligaške utakmice za Crvene đavole i u januaru je bio velika želja Antonija Kontea u Interu. Pogotovo što je ušao u poslednju godinu ugovora.

Ipak, od januarskog dolaska Bruna Fernandeša na Old Traford, sve u Mančester Junajtedu se promenilo. Došle su bolje igre, bolji rezultati, pozitivnija atmosfera, a Matić je dobio savršenog saigrača na sredini terena i počeo da pruža partije kao iz najboljih dana u Benfiki i Čelsiju. Srbin je u drugom delu sezone skoro pa nezamenjiv, Junajted je u martu odlučio da aktivira dodatnu godinu iz ugovora, a posle sjajnih igara u poslednje vreme i da ponudi Matiću novi trogodišnji ugovor.

Srpski vezista je pristao i vezao se za slavni klub do leta 2023. godine. Prema dosadašnjem ugovoru, Matić je na Old Trafordu zarađivao 120.000 funti nedeljno bruto i bio deseti najplaćeniji igrač u klubu sa godišnjom platom od oko 3.800.000 evra neto. Prema nekim ranijim najavama ostrvskih medija, novi ugovor Matića na Old Trafordu bi trebalo da je bogatiji i da iznosi oko 140.000 funti nedeljno, što je na godišnjem nivou preko 4.000.000 evra neto. Zaslužena nagrada za jednu od ključnih uloga u Junajtedovom preporodu u drugom delu sezone.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

NE MOŽE IZ ENGLESKE: U Mančesteru oduđevljeni Nemanjom Matićem! Evo šta je NAGRADA za Srbina

Izvor: Kurir, 05.Jul.2020

Srpski fudbaler Nemanja Matić odigrao je odlično poslednje mesece u dresu Mančester Jujateda sa kojim bi po navodima medija trebalo da produži ugovor od 2023.godine, čime je praktično rešio pitanje završetka karijere, jer će po isteku novog ugovora imati 34 godine, posle čega može u penziju..

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.