Zapaženi rezultati vrbaških plivača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2017, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapaženi rezultati vrbaških plivača

Tri plivačka kluba sa dugom tradicijom rada sa najmlađim školarcima učinili su da Vrbas postane rasadnik novih plivačkih nada. Iako imaju daleko skromnije uslove za treniranje od velikih klubova, posvećenost u radu sa decom napravila je od njih reprezentativce i državne prvake.

Vrbaški plivači postižu zapažene rezultate, čak i sa malim zatvorenim bazenom od 25 metara i ograničenim terminima za treninge. U opštini Vrbas, uz dobru organizaciju, svake godine oko hiljadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dece prođe obuku neplivača, a veliki broj nastavi da trenira u jednom od tri plivačka kluba.

Miloje Glušac, trener Plivačkog kluba „Delfin" iz Vrbasa više od 23 godine radi sa najmlađim školarcima i ističe da je plivanje idealan sport za pravilan rast i razvoj dece.

"Plivanje je jedna velika tradicija, jer je to bazičan sport. Deca u velikom broju dolaze u naše plivačke klubove. Kod nas je svaki dan ispunjen bazen sa velikim brojem dece. Na školska takmičenja idemo svake godine redovno. Imamo i svake četvrte godine Olimpijadu i zaista se posvećuje pažnja kao da su državna takmičenja u pitanju", istakao je Glušac.

Reprezentativac Luka Eraković je već dva puta proglašen za mladog sportistu godine, višestruki je osvajač zlatnih medalja na prvenstvima Vojvodine i Srbije, a nedavno je postao državni prvak u disciplini 100 metara delfin u konkurenciji 28 srednjih škola u Srbiji.

"Treba sve da se uskladi, i škola i treninzi. Pored bazena idem i u teretanu. Takođe sam odličan đak u gimnaziji, idem na društveni smer. Želeo bih da se zahvalim školi što me pušta da izostanem sa pojednih časova i oni mi puno pomažu u ostvarenju svog cilja", rekao je reprezentativac Luka Eraković.

Naredni cilj Luke Erakovića je da usavrši tehniku plivanja delfin, koja je i najteža plivačka disciplina, i da u martu sledeće godine na kvalifikacionom državnom prvenstvu izbori plasman na Balkanijadu 2018. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.