Zanimljiva subota u Bundsligi – derbi Rura i srpski obračun za Evropu

Izvor: B92, 08.Dec.2018, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zanimljiva subota u Bundsligi – derbi Rura i srpski obračun za Evropu

Ovu subotu u Bundesligi obeležće dva meča, derbi Rura između Šalkea i Borusije Dortmund, te okršaj Herte i Ajntrahta.

"Revijerderbi" je jedan od najvećih u Nemačkoj, a za razliku od prethodnih sezona, ovaj bi mogao da usmeti tok šampionata.

Borusija je na dobrom putu da okonča šestogodišnju vladavinu Bajerna, kojem trenutno "beži" devet bodova.

Ovo je zasad sezona iz snova za Dortmund, a bila bi još bolja kad bi posle nekoliko godina uspeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da kao gost savlada lokalnog rivala Šalke. Kvota na dvojku je 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Šalke - Dortmund.

Ukoliko u Gelzenkirhenu produži seriju pobeda na pet, već posle 14. kola bi se moglo i konkretnije pričati o novom šampionu Bundeslige.

Međutim, "milionere" čeka težak zadatak jer je Šalke u teškoj situaciji pa su mu bodovi neophodni, a protiv lokalnog rivala je uvek motivisan.

"Kraljevsko plavi" su tek 12. na tabeli sa svega tri boda od zone ispadanja, ali pobeda bi ga isto tako približila borbi za Evropu.

U poslednjem međusobnom duelu slavio je upravo Šalke 2:0 u aprilu, čime je okončan niz od četiri remija u derbiju Rura.

Borusija traži prvu pobedu od 2015, dok u Gelzenkirhenu nije slavila više od pet godina.

Nekoliko sati kasnije u Berlinu će Herta dočekati Ajntraht u direktnom obračunu u borbi za Evropu.

Ajntraht je trenutno peti na tabeli, ali je u prošlom kolu poražen nakon tri uzastopne pobede.

Mnogo Srba će biti na terenu u meču Herta - Ajntraht, gde nas očekuje sjajan fudbal. Kec je 2,70, baš kao i dvojka, a kvota na 3+ je 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Herta - Ajntraht.

S druge strane, Herta je prošlog vikenda pobedila nakon četiri kola i najavila povratak u dobru formu.

Videćemo i duel srpskih fudbalera, Marko Grujić će ugostiti Ajntrahtov trio Mijata Gaćinovića, Filipa Kostića i Luku Jovića koji će svakako biti u centru pažnje zbog deset golova i pet asistencija ove sezone.

Prošle sezone oba tima su slavila na gostovanjima u međusobnim okršajima, a nakon što osam godina niko nije trijumfovao van svog terena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.