Zambija ispustila pobedu na startu Kupa nacija, ali zbog njega uvek navijamo za DR Kongo (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2015, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zambija ispustila pobedu na startu Kupa nacija, ali zbog njega uvek navijamo za DR Kongo (VIDEO)

Muteba Kidijaba na svoj prepoznatljivi način proslavio izjednačujući pogodak selekcije Žana-Florana Ibege - 1:1

Drugi remi na Kupu afričkih nacija, ovoga puta Ebebijenu u prvom meču gripe B između Zambije i Demokratske Republike Kongo - 1:1 (1:0).

Zambija je gotovo iz svog prvog pravog napada stigla do vođstvo i to zahvaljujući snalažljivom Živenu Singulumi, koji je u drugom minutu izuzetno preciznim udarcem savladao nespremnog Mutebu Kidijabu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Šampion Afrike iz 2012. godine uspevao je da održi vođstvo više od sat vremena, iako su napadi rivala iz minuta u minut postajali sve konkretniji, posebno u drugom poluvremenu.

Legendarni čuvar mreže Demokratske Republike možda nije bio najbolje pripremljen za udarac kod primljenog gola, ali je u potopunosti bio spreman za prvi pogodak svog tima na Kupu nacija.

U 66. minutu Janik Bolasi je krunisao odličan kontranapad svog tima i zatresao mrežu Kenedija Mvenea, a onda je Kidijaba priredio svoj prepoznatljivi šou.

Taj pogodak kao da je zadovoljio igrače Demokratske Republike Kongo, dok je Zambija u potpunosti mogla da bude zadovoljna remijem, iako je veći deo meča.

… which means that DR Congo goalkeeper Kidiaba pulled out one of these celebrations again. Bless #AFCON2015 https://t.co/HXoy1L7YJY

GRUPA B:

Zambija - DR Kongo 1:1 (1:0)

/Singuluma 2 - Bolasi 66/

20.00 Tunis - Zelenortska Ostrva

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KAN - Zambija i Kongo podelili plen (video)

Izvor: Sportske.net, 18.Jan.2015

Reprezentativci Zambije i Demokratske republike Kongo podelili su bodove u prvom susretu prvog kola grupe "B" na Kupu afričkih nacija.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.