Zamalo tuča Juventusa i Intera: Ućutkivanje i rasističke uvrede VIDEO

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 09:34

Zamalo tuča Juventusa i Intera: "Ućutkivanje" i rasističke uvrede VIDEO

Remi Juventusa i Intera (1:1) u prvom meču polufinala Kupa Italije obeležio je i haos u finišu meča.

"Nerazuri" su golom iz penala u 95. minutu izbegli poraz, nakon čega je i usledio haos.

"Fitilj je zapalio", kako tvrdi "Gazeta delo sport", strelac gola Romelu Lukaku, koji je pogodak proslavio pokazujući navijačima Juventusa da ćute.

Nakon Lukakuovog gola na terenu je došlo do naguravanja igrača obe ekipe, a glavni sudija Davide Masa pokazao je drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žuti karton i isključio Lukakua, a nešto kasnije, nakon kraja meča, i Juventusovog strelca Andresa Kuadrada i Interovog golmana Samira Handanoviča.



"Isključenje belgijskog napadača nakon penala bilo je iskra koja je zapalila fitilj i potencirala sukob igrača dva tima. Sve do samog kraja utakmica je bila mirna. Potom je zaiskrilo"
, piše "Gazeta".



"Belgijski napadač stavio je u proslavi prst na usta kao da želi da ćutka Juventusove navijače. Taj gest, koji je Belgijanac izveo i nakon gola za reprezentaciju, Juventusovi igrači protumačili su kao provokaciju. Nakon poslednjeg zvižduka došlo je do nereda",
napominje se u tekstu i objašnjava:

"Sudija je Lukakua opomenuo zbog proslave, a Belgijanac je već ranije imao žuti karton. Posebno je žustar u protestima bio Kuadrado. Njih dvojica počela su se naguravati i zato je Kolumbijac opomenut. Nakon toga se Kuadrado žalio Handanoviču na Lukakuovo ponašanje".

"Gazeta" piše da je Kuadrado po isključenju Lukakua rekao Handanoviču "tako se to radi", a da mu je slovenački golman odgovorio s "idemo" i počeo širiti ruke.

"Mora biti da je tu izrečeno nešto više reči pa je prepirka izrodila sukob. Činilo se da Kuadrado želi udariti Handanoviča i mirna konfrontacija u trenu je postala nekontrolisana", ističe "Gazeta".

Iz Intera tvrde da je sve počelo rasističkim vređanjem Lukakua nakon gola.

Agencija koja vodi brigu o njegovoj karijeri napisala je da se Juventus mora izviniti.

Očekuje se da celu situaciju proveri Državno tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.