Zajon i porodica na sudu – pozajmili 2 miliona, vratili samo 200.000

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 19:36

Zajon i porodica na sudu – pozajmili 2 miliona, vratili samo 200.000

Košarkaš Nju orleans Pelikansa Zajon Vilijamson, njegova majka i njegov očuh, optužena su strana u sporu sa kompanijom kojoj, navodno, nisu vratili novac.

Ta firma tvrdi da je Vilijamsu i njegovima pozajmila dva miliona dolara u septembru 2021. godine i da do danas tu sumu, osim menjeg dela, ova trojka nije vratila.

U pitanju je firma "Ankr PBC" koja se bavi blokčejn tehnologijom.

Vilijams, njegova majka Šaronda Sampson i očuh Li Anderson >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su sa pomenutom firmom želeli da sklope ugovor po kojem bi NBA igrač postao zaštitno lice ove kompanije sa sedištem u Kaliforniji.

Međutim, ta saradnja nije išla prema očekivanjima, makar za jednu stranu.

Prema optužnici, očuh poznatog košarkaša, i njegov zastupnik u ovom poslu, je u startu tražio 150.000 dolara samo kao garanciju da će Zajon ući u pregovore sa pomenutom kompanijom.

U optužnici takođe stoji da je ova firma finansijski pomogla Vilijamsonu oko organizacije raznih događaja u njegovom rodnom mestu, kao i to da mu je obezbedila trenera i ličnog kuvara.

Zajonov očuh je potom tražio još novca kao "hitnu pozajmicu", kako im je rekao, da bi mogao da premosti određene troškove u poslu investicija.

"Anderson je tvrdio da mu je zajam hitno potreban, pošto je porodica preuzela na sebe neke skupe investicije, uključujući kupovinu određenih nekretnina u Nju Orleansu i nije mogla da izmiri svoje obaveze zbog privremene obustave plaćanja iz Vilijamsonovih sponzorskih ugovora zbog njegove povrede, navodi se u tužbi."

Uplata novca vršena je preko računa Zajonove majke, a dogovor dve strane je bio da novac bude vraćen do 21. avgusta 2022. godine. Međutim, probijeni su svi rokovi, pa je iz kompanije postavljen ultimatum sa novim datumima. Konačno, dobili su prvi ček u visini od 25.000 dolara.

Potom, u aprilu ove godine, tad već pod pretnjom tužbom, Vilijams, njegova majka i očuh uplatili su još 500.000 dolara, s tim da je čak 300.000 od te sume otišlo na kamate.

Ostatak, ukupno 1.8 miliona, je trebalo da bude uplaćen do 6. jula, ali pošto nije, pomenuta firma je odlučila da se obrati sudu.

Vililijams je sa Pelikansima produžio saradnju proteklog leta, potpisao je ugovor vredan 193 miliona dolara na pet sezona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.