Zadar dominirao – Božić na granici tripl-dabla

Izvor: B92, 08.Apr.2023, 18:53

Zadar dominirao – Božić na granici tripl-dabla

Košarkaši Zadra su u 25. kolu ABA lige u dvorani "Dražen Petrović" savladali ekipu Cibone rezultatom 89:63.

U pobedničkom timu je dominirao Luka Božić koji je utakmicu završio na granici tripl-dabla sa 22 poena, 15 skokova i devet asistencija.

Karlo Žganec je takođe odigrao dobru utakmicu, jer je imao 13 poena uz deset skokova, dok je Ivan Ramljak bio na pragu dabl-dabla sa 13 poena i devet skokova.

Na drugoj strani u ekipi Cibone, Borna Kapusta se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najviše istakao sa 17 poen, Aleksandar Aranitović je utakmicu završio sa 13 poena, a Lovro Mazalin je upisao 11 poena.

Samo tokom prve četvrtine je ekipa Cibone imala prednost. Od kraja prvog perioda, pa sve do kraja samo se jedna ekipa pitala za sve na terenu, a to je bio Zadar.

Konstatno se prednost uvećavala, da bi u poslednjem periodu ona iznosila i maksimalnih +28.

Zadar se ovom pobedom približio plasmanu u plej-of, sa učinkom od 11:14.

Cibona je na desetom mestu sa učinkom od 9:16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVA BRUTALNA PARTIJA LUKE BOŽIĆA: Falio mu skok za tripl-dabl, Zadar lako srušio Cibonu! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 08.Apr.2023

Oko 500 gledalaca gledalo je utakmicu u Draženovoj hali. Košarkaši Zadra savladali su ekipu Cibone u 25. kolu AdmiralBet ABA lige rezultatom 63:89, a još jednu maestralnu partiju pružio je Luka Božić. Bila je ovo rutinska pobeda gostiju u susretu dva hrvatska tima, nakon koje je Zadar upisao 11....

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.