Zaboravljeni intervju Zidana od pre 18 godina: Odmalena sam voleo Barselonu, nadam se da ću igrati u njoj (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Apr.2017, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaboravljeni intervju Zidana od pre 18 godina: Odmalena sam voleo Barselonu, nadam se da ću igrati u njoj (FOTO)

Malo ko je mislio da će Zinedin Zidan uspeti da prevaziđe sebe igrača kao trener, a upravo to se polako događa sa francuskim stručnjakom.

Sa Realom juriša kao prvoj tituli za kraljevski klub još od 2012. godine, kao i odbrani titule prvaka Evrope. Istu je osvojio i kao fudbaler, i kao pomoćnik Karlu Anćelotiju, ali i kao samostalan trener Madriđana.

Slobodno možemo reći da je Zidan legenda Reala, s obzirom na to da je i dres ovog kluba nosio pet godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Međutim, nije Real Zidanu bio omilejni klub u Španiji. Bila je to Barselona, za koju je jedva čekao da zaigra. To je Francuz otkrio još pre 18 godina, u intervjuu koji je preneo Tempo - nekadašnji najpopularniji sportski nedeljnik.

Foto: AP/Tanjug

Bilo je to na prelazu između 1998. i 1999. godine. Tačnije, poslednja nedelja stare godine koja je kačila i nekoliko dana nove.

Zidan je te 1998. godine po skorto svim anketama proglašen za najboljeg igrača Evrope, a u intervjuu je priznao da neće odraditi ugovor s Juventusom do kraja, a imao ga je do 2003. godine.

Na pitanje zašto, Zidan je rekao:

Foto: Tempo

- Zato što imam želju da zaigram u drugoj zemlji, odnosno u Španiji. Mnogo me privlači španska liga. Osim toga, moja supruga je španskog porekla. Zove se Veronik, ali je njeno prezime Fernandez 100 odsto špansko.

Potom je usledilo još jedno logično pitanje - u kom klubu?

- U Španiji postoje dva kluba u kom bi svaki fudbaler voleo da igra. To su Barselona i Real. Od ta dva, više mi se sviđa Barselona. U kući moje supruge se uvek pričalo o Barseloni. Odmalena sam voleo dva kluba: Juventus i Barselonu. Sad igram u Juventusu, možda ću jednog dana igrati na Nou Kampu - jasan je bio Francuz.

Za Barselonu ipak nije zaigrao, a sa Realom je ispisao istoriju.

Upravo protiv Barselone u nedelju veče može da potvrdi titulu prvaka Španije. Madriđani imaju tri boda više i meč manje. Do kraja je ostalo šest kola...

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.