Izvor: Blic, 14.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaboraviti Beograd!

Zaboraviti Beograd!

Mladi hrvatski reprezentativci, i pored toga što su sa 'Marakane' ispraćeni sa tri gola u mreži, veruju da će njihova selekcija narednog leta učestvovati na Evropskom prvenstvu. Strelac jedinog gola za nade 'vatrenih', naturalizovani Brazilac Eduardo da Silva, tvrdi da će njihov tim uspeti da nadoknadi rezultatski deficit u revanšu.

- Beograd treba što pre zaboraviti. Okrećemo se revanšu. Jedino što nam je sada u glavama je da pobedimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbiju i Crnu Goru i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Naša reprezentacija može da odigra mnogo bolje nego u subotu uveče i ako Bog da uspećemo da dostignemo prednost protivnika - kaže Da Silva, koji nema objašnjenje za pad u igri njegove ekipe u drugom delu.

- Neobjašnjiva je bila naša igra u drugih 45 minuta. Teško smo stizali do gola. Drago mi je što sam u prvoj utakmici ispunio obećanje i dao gol koji sam posvetio mojoj tek rođenoj ćerki Lusiji, a što se ostalih stvari tiče, kao što sam rekao, Beograd treba što pre zaboraviti.

Kapiten 'šahovničara' Luka Modrić misli da je Hrvatima dovoljno da ponove igru iz prvog poluvremena da bi se našli na EP.

- U prvom delu beogradskog meča odigrali smo odlično, kontrolisali smo igru. Srbi nisu znali gde se nalaze. Ubio nas je gol na početku drugog poluvremena. Mislim da je sudija morao da svira faul za nas pre tog gola. To nije smelo da nam se dogodi. Desilo nam se da ni protiv devet igrača nismo uspeli da napravimo povoljnu priliku. Međutim, ništa nije izgubljeno, idemo dalje - tvrdi Modrić.

Bez obzira na optimizam hrvatskih reprezentativaca, Mirko Vučinić je veoma uplašio izabranike Aljoše Asanovića.

- U Gorici moramo bolje da zaustavimo Vučinića. On nam je stvorio mnogo problema u Beogradu. Pokazao je da je vanserijski igrač. Iz četiri šanse dao je tri gola. Znali smo da je dobar, ali u Gorici moramo još više da obratimo pažnju na njega. Ako uspemo da ga zaustavimo, neće biti problema - smatra kapiten mlade hrvatske reprezentacije. A. Anđelić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.