Za orlove nema carine - dobrodošli u Podgoricu!

Izvor: Mondo, 10.Okt.2018, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za "orlove" nema carine - dobrodošli u Podgoricu!

Fudbaleri Srbije doputovali u Podgoricu na utakmicu protiv Crne Gore u Ligi nacija. Bez carinske kontrole.

Srbija protiv Crne Gore prvi put na terenu. Dva "oka u glavi", kako su nekada nazivali Srbiju i Crnu Goru, svedočeći o bratskim i svim drugim bliskim vezama dve bivše jugoslovenske republike, u četvrtak uveče prvi put će se nadmetati na fudbalskom terenu.

Crna Gora - Srbija: "Bez politike, navijači obećali"

Sve treba da ostane u okvirima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sportskog i nema razloga da bude bilo kako drugačije. Dve zemlje su bile u zajednici i posle raspada Jugoslavije, ostale su u uniji do 2006. godine. Tada su nastavili svako svojim putem (a taj put se opet ukršta ne samo kroz ekonomiju i društvene prilike, već i strateškim opredeljenjem ka Evropskoj uniji)...

Bilo je raznih varnica na relaciji Srbije i Crne Gore u prošlosti, ali ima ih u svakoj kući, u svakoj porodici i na fudbalskoj utakmici (ili bilo kojoj drugoj) ne bi smelo da se dogodi ništa što bi naružilo odnose dve zemlje.

Uostalom, već smo pisali da je selektor crnogorske reprezentacije Ljubiša Tumbaković rođeni Beograđanin, da u crnogorskoj reprezentaciji ima fudbalera rođenih u Srbiji, da mnogi fudbaleri igraju u srpskom prvenstvu, mnogi jesu ili su bili saigrači u ranijim godinama... a predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević jedan je od onih koji je najviše doprineo uspehu Crvene zvezde 1991. godine kada je postala prvak Evrope.

Povezane vestiEvo zašto Savićević nije došao u Partizan

Da su "orlovi", zaista, dobrodošli u Podgoricu, potvrđuje i detalj sa aerodroma u Golubovcima (predgrađe glavnog grada Crne Gore).

Nakon leta od 40-ak minuta, Crnogorci su omogućili fudbalerima Srbije da pravo sa piste uđu u autobus i produže ka hotelu, bez zadržavanja na carinskoj kontroli.

Lep gest domaćina! Neka tako bude i na terenu.

Orlovi sleteli u Podgoricu!Crnogorci omogucili fudbalerima Srbije da pravo sa piste udju u autobus I produze ka hotelu, bez zadrzavanja na carinskoj konroli. pic.twitter.com/dgFQT1s47p

— TOTAL SOCCER (@NebojsaSoskanal) October 10, 2018

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.