Za istoriju: Sandra Perković po šesti put šampion Evrope – u nizu

Izvor: B92, 16.Avg.2022, 22:24

Za istoriju: Sandra Perković po šesti put šampion Evrope – u nizu

Hrvatska atletičarka Sandra Perković po šesti put je postala evropska šampionka u bacanju diska i to u nizu, nešto što do sada nikada nismo videli.

Ovoga puta je bila najbolja na Evropskom prvenstvu u Minhenu, gde je hitac od 67.95 metara bio dovoljan za zlatno odličje.

Pre toga je slavila 2010, 2012, 2014, 2016. i 2018. godine na evropskim smotrama.

Taj pokušaj je došao u petoj seriji, a osim toga je imala samo još jedan uspešan pokušaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je u drugoj seriji bacila je 65.77 metara.

Iza Sandre su završile su dve domaće predstavnice, Kristin Pudenc (67.87m) te Klaudin Vita (65.20m). Hrvatskoj je to druga zlatna medalja na ovom Evropskom prvenstvu. Prvu je osvojio Filip Mihaljević u bacanju kugle, dok je Matea Parlov Koštro osvojila srebrnu medalju u maratonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džejkobs najbrži u Evropi, Sandra Perković pomera granice

Izvor: RTS, 16.Avg.2022

Olimpijski šampion Lamont Marsel Džejkobs postao je i šampion Evrope na 100 metara, na šampionatu u Minhenu. Šesto uzastopno zlato na evropskim šampionatima osvojila je Sandra Perković u bacanju diska. . Vrlo dominantno je Lamont Marsel Džejkobs došao do zlata na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.