Za hrabre nema prepreka

Izvor: RTS, 12.Jul.2011, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za hrabre nema prepreka

Za hrabre ljude granice ne postoje, a Adam Star iz Minesote je jedan od njih. Ovaj 21-godišnji gimnastičar kome je zbog raka pre dve godine amputirana desna noga, vratio se u salu za treninge i pokazao da ovaj nedostatak ne znači kraj karijere.

Adam je postavio video snimak na Jutjubu gde pokazuje da i pored nedostatka, nije izgubio sjajnu veštinu.

Ovaj momak je sa protezom umesto desne noge, u sali je radio neverovatne stvari. Prvo je u jednoj vežbi pokazao veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << snagu gornjeg dela tela, da bi posle toga na jednoj nozi radio premete unazad. 

Adam, koji je 11 godina trenirao gimnastiku, rekao je da je video snimak napravio da bi pokazao porodici i prijateljima da i dalje može da radi iste stvari kao i ranije, i da bi inspirisao ostale ljude koje je zadesila slična sudbina.

"Mislio sam da sam dovoljno snažan da uradim premet unazad, a tek sam ove nedelje sam otišao u salu, pokušao, i uspeo. Najteže je bilo doskočiti, jer sve je u ravnoteži", rekao je Adam.

On je dodao da je posle amputacije pokušao da ostane aktivan, ali bilo je teško jer je oporavak bio dug.

"Ipak, vratio sam se skijanju, plivanju i biciklizmu, i skoro ceo dan treniram tegovima", dodao je on.

Adamov video snimak već je izazvao veliku pažnju, a ovaj sjajni sportista dobija podršku sa svih strana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.