Izvor: MozzartSport.com, 21.Jul.2020, 10:43

Za godinu dana iz Treće španske lige, preko Ronalda, do transfera teškog 12.000.000 evra

Mohamed Salisu je budućnost Sautemtona

Kako život ume da bude nepredvidiv najbolje se može uočiti na primeru sporstista. Do pre samo godinu dana igrao je u Segudni B, a koliko do kraja ove sedmice zadužiće Mohamed Salisu dres Sautemptona.

Momak iz Gane je u dahu prešao put od anonimnog od igrača vrednog čak 12.000.000 evra, koliko će klub sa stadiona Sent Meric platiti Valjadolidu.

Da je posao pred realizacijom potvrđuje niz izveštaja engleskih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i španskih medija, i jedni i drugi barataju informacijama da će 21-godišnji štoper potpisati četvorogodišnji ugovor, a da će na ime plate dobijati svake sedmice 40.000 funti. Na godišnjem nivou u pitanju su primanja od oko 2.300.000 evra što je i te kako prihvatljivo za Svece.

Salisu je pre tri godine iz Gane stigao u Valjadolid, skrenuo je pažnju najpre konstitucijom, zatim fudbalskim umećem, ali kako je bio suviše mlad za senorski fudbal logično je bilo da ode na kaljenje.Prekomandovan je u B tim koji se takmiči u Segundi B i brzopotezno impesionirao poslodavce. Toliko da su posle samo jedne sezone u trećeligaškom rangu procenli da je vreme za najviši nivo španskog fudbala.

U klubu čiji je predsednik čuveni Luis Nazario da Lima Ronaldo, dobio je Mohamed Salisu šansu i u potpunosti je opravdao, odigrao je čak 31 utakmicu u debitantskoj sezoni. Bilo bi ih više da se pred kraj nije povredio, ali je i to bilo dovoljno da ga u raznim anketama proglase za najveće otkrivenje Primere.

Prethodnih meseci pominjalo se da je na radaru Atletiko Madrida, Rena, Njukasla, Mančester junajteda, kasnije se u trku uključio Vest Hem, međutim, Salisu je izabrao da pređe u Sautempton pod obrazloženjem da će na ugu Engleske imati sigurne minute, u odnosu na prethodna dva kluba. Kao i zbog trenera Ralfa Hasenhitla, dokazanog u radu sa mladim igračima.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.