Izvor: Blic, 15.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za godinu dana 29 miliona evra!

Za godinu dana 29 miliona evra!

Dejvida Bekama ne brine što ne igra u prvom timu Reala i u reprezentaciji Engleske. Barem ne u finansijskom smislu, jer on od 'galaktičara' ima garantovanih šest miliona evra godišnje, a pravo bogatstvo zarađuje van zelenog pravougaonika.

Bekam je vlasnik firme 'Futvork Prodakšns Limitid', koja ima svega dva zaposlena člana, ali to nije smetalo da kompanija od ovogodišnjeg reklamiranja 'Adidasa', 'Pepsija', naočara 'Polis' i drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << proizvoda, ubere basnoslovan prihod od neverovatnih 29 miliona evra!

- Ovi podaci su odraz toga što je naša kompanija pojačala aktivnost u toku proteklih godinu dana i moram da priznam da smo zbog toga svi veoma zadovoljni - rekao je Bekamov portparol Sajmon Oliveira.

U 2005. godini bivši kapiten Engleske je beželio pad prihod i tada je suma iznosila 23 miliona evra. To je bio pad za 12 odsto u odnosu na 2004. godinu, pa su eksperti izračunali da je u 2005. godini skinuta kruna 'kralju reklama'. A na svoju glavu je ponosno mogao da je stavi Brazilac Ronaldinjo.

Kako je ove godine pisao 'Frans fudbal', Ronaldinjo je u aprilu imao veću zaradu od kolege iz Reala. On je već tada imao u džepu 23 miliona evra i svakako da će na kraju godine biti znatno ispred Engleza na listi najbogatijih.

U godišnji prihod ne računaju se garantovane zarade koje igrač ima kroz ugovor sa klubom, tako da su realno znatno 'teži' po broju novčanica. A Bekam ima još jednu kompaniju 'Brend Bekam' koju deli sa svojom suprugom Viktorijom. Slavni par je nedavno objavio knjigu o njihovom životu, a tek trebaju da se aktiviraju oko promocije parfema koji je izrađen specijalno po njihovoj želji.

Interesantno je da je Bekam juče demantovao da namerava da se vrati u redove Mančester junajteda. Engleskom su kolale priče o njegovom povratku u klub u kojem je stekao igračku slavu, ali Bekam kaže da je za njega to stvar prošlosti.

- Proveo sam nezaboravan deo karijere u Mančesteru. Mnogo lepih uspomena me veže za 'Old Traford', ali ta priča je završena. Naravno da mi nedostaju prijatelji i neke stvari u tom gradu, ali odatle sam jednom otišao i nemam nameru da se vratim - rekao je Bekam.

Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.