Izvor: Blic, 13.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za četiri godine bićemo tim!

Za četiri godine bićemo tim!

Rukometašice Srbije vratile su se iz Švedske bez plasmana u drug krug Evropskog prvenstva (14. mesto), ali su bar dobile selektora.

Sandra Kolaković imala je ugovor sa Rukometnim savezom Srbije do isteka EP, ali po svemu sudeći Stručni savet je zadovoljan njenim radom i ponudiće joj nastavak saradnje u naredne četiri godine.

- Ovo je bilo moje debitovanje na mestu selektora i dogovor je bio da ovaj posao radim do EP. A >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šta će biti dalje, još ne znam. Stručni savet mora da napravi analizu, a ja da podnesem izveštaj. RSS mora da se reorganizuje, ali doći će vreme kada će Srbija tražiti selektora. Istina je da sam određeni deo sebe sam već uložila u ovu reprezentaciju i da bih volela da nastavim započeto. Teren i rezultati jedino su merilo u sportu, a ja od rada ne bežim - kaže Sandra Kolaković za 'Blic'.

Rekli ste mi da bi samo jedna pobeda na EP bila veliki uspeh, a drugi krug kao osvajanje medalje.

- I bilo je tako! U hodu smo se pripremali, nismo se ni uigrali, ali od početka smo bili realni. Ipak, tri poraza od Makedonije, Austrije, Mađarske...

- To smo mi, bez iskustva i kvaliteta. Postoji žal za Makedonijom, mnogo smo gubili, nadali smo se da možemo nešto da uradimo, dok sa Austrijom je ishod bio realan. Međutim, kada na početku meča gubiš sa 6:1, to je teško nadoknadivo, ali izuzetno kvalitetne i uigrane ekipe i to stižu. Koliko puta sam to doživela u Budućnost, dok sam ja igrala, ali to je bio tim koji je četiri sezone bio na okupu i znali smo kako ko funkcioniše. A kada će reprezentacija Srbije tako delovati?

- Za četiri godine, ne dve, nego duplo više. Imamo vrlo mladu ekipu, devet, 10 rukometašica je prvi put igralo međunarodne utakmice i zato im je ovo EP od neprecenjive vrednosti. Protivnice su im bile igračice Hipobanke, Đorđo Petrova, Slagelsa.. koje se takmiče u evro kupovima i tako su mogle da vide gde su one u odnosu na njih, koliko još mnogo moraju da rade. Zato ste im svima pružili priliku u duelu sa Mađaricama?

- Odlučila sam da potpuno njima prepustim mesto u ekipi jer nam taj meč nije ništa značio. Pustila sam ih da se bore, uigravaju, zaista su ginule na terenu... Disciplina je bila primetna, to me je radovalo, ali mi je bilo veoma teško kada smo bili u konstantnom minusu. Važite za osobu pobedničkog duha, kako ste onda doživljavali neuspehe?

- Da su me bar u nekim segmentima poslušale (smeh). Nekad mi je bilo toliko teško da nisam znala šta više da preduzmem, koju taktiku, odbranu. Mogla sam da pričam do sutra, ali kad ste umorni radite onako kako ste naučili, a ne šta čujete. Međutim, nije dovoljno da govorite šta da uradite, to sve se mora dobro, dobro uvežbati. Ali kada sam posle utakmica razmišljala o svemu što je bilo, osećala sam blago zadovoljstvo, jer smo svaki put napredovali. Nije se osećao jaz između starijih i mlađih, super su se uklopile. Zvala sam ih 'deco moja', stvarno je sve bilo OK. A šta su vam vaša deca rekla po povratku kući?

- Oni su presrećni što sam se vratila! Najpre su me pitali kada opet, a kada sam im rekla da ne idem nigde, to je bio najbolji deo. Supruga još nisam ni videla kako treba, jer je odmah otišao do kluba (OK Budućnost) jer danas igraju Ligu šampiona. Sinovi (Veljko i Aleksa) su srećni, kažu da ćemo konačno biti porodica. Da li će Igor ostati selektor odbojkaša Srbije, ne znam. Ali ono što znam jeste to da bi bilo dobro da večeras pobede, da bismo imali bar jedan trijumf u kući - našalila se Sandra Kolaković.

T. Dragojević

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.