Za Orliće Italija nije daleko!

Izvor: BKTV News, 15.Nov.2017, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Orliće Italija nije daleko!

Juniori Srbije strah i trepet za svakog rivala.

Mladim reprezentativcima Srbije niko ne može da stane na put! O tome najbolje govori tabela grupe 7 kvalifikacija a Evropsko prvenstvo u Italiji 2019. godine na kojoj Orlići zauzimaju prvo mesto sa pet pobeda  isto toliko duela.

Sjajne rezultate, izabranici Gorana Đorovića upotpunili s pobedama nad Austrijom (3:1) i Jermenijom (1:0). U oba meča Aleksandar Lutovacje postizao po pogodak kojim je Srbija načinjala rivale >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na putu do celog plena.

"Presrećan sam zbog ukazane šanse. Verujem da sam je iskoristio na najbolji mogući način. Pokazao sam selektoru da može da se osloni na mene. Nema lepšeg osećaja nego dati svoj doprinos  pobedi nacionalnog tima, a meni je to uspelo dva puta u nekoliko dana", zadovoljan je Aleksandar Ltovac, krilni napadač Orlića i Rada.

PROTIV ZVEZDE ZA NASTAVAK GOLGETERSKE SERIJE - Lutovac je, zbog reprezentativnih obaveza propustio utakmicu Kupa Srbie sa Partizanom, ali će uz klpske saigrače i Rad biti već za subotnji duel sa Crvenom zvezdom. "Nadam se da ću golgetersku seriju nastaviti i u klupskom dresu. Sledi nam teško gostovanje, ali hrabre pogoci za Srbiju", rekao je ofanzivac.

Da li ste pre puta u Austriju verovali da baš vi možete da budete junak oba duela?

"Svaki igrač mora da veruje u sebe. Da u podsvesti razmišlja kako je baš on taj koji će odlučiti. Takav stav prvi je korak ka uspehu. Znao sam da imam šta da pružim nacionalnom timu. Verovao sam u sebe i saigrače i drago mi je što je tim iz toga profitirao.  Fudbal je kolektivna igra dve pobede zaslga su svih nas".

Postoji li posveta za dva gola u dresu Orlića?

"Svaki gol ide na adresu porodice i najdražih osoba. Oni su mi najveća podrška, sa njima delim sve lepe ali i teške momente".

Pokazali ste, zajedno sa Adžićem, Ilićem i ostalim sigračima da Srbija ima kvalitetne mlade igrače i u Super ligi. Kako je na vas uticala činjenica da na vas, kao superligaške fudbalere, javnost gleda drugim očima?

"Potvrdili smo da je Srbija nepresušni izvor talenata. Imamo pregršt kvalitetnih mladih fudbalera pa izostanak saigrača koji su sa A timom, nije ostavio traga. Potvrdile su se moje reči pred put u Beč da će kojih god 11 igrača da izađe na teren bez dileme demonstrirati kvalitet".

Da li je, posle pobeda nad Austrijom i Jermenijom, overa plasmana na EP u Italiju postala samo formalonost?

"Ne sumnjam da će sve biti kako treba na putu do cilja, ali moramo bez obzira na to da poštujemo svakog rivala. Idemo korak po korak, bez potcenjivanja i euforije. Sa dosadašnjim pristupom Italija je veoma blizu", optimističan je talentovani napadač.

Tabela grupe 7: Srbija 15, Rusija 10, Austrija 9, Jermenija 7, Gibraltar 3, Jermenija 3 boda.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.