Izvor: MozzartSport.com, 28.Mar.2021, 20:14

Za Kejna ne postoji rešenje, uverili su se i Albanci (VIDEO)

Engleski napadač nastavio da beleži neverovatne brojke u aktuelnoj sezoni

Sjajan učinak Harija Kejna iz sezone u sezonu postaje sve impresivniji, pa bi uprkos činjenici da ove godine beleži neverovatne rezultate bilo veoma neoprezno reći da engleski napadač igra na vrhuncu forme s obzirom na to da je nakon poslednjih partija pitanje gde su limiti golgetera Gordog Albiona. Međutim, kako drugačije opisati sezonu u kojoj je korpulentni centarfor na 47 utakmica, zbirno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u dresovima nacionalnog tima i Totenhema, učestvovao u čak 46 pogodaka (28 golova i 18 asistencija)?

Nezaustavljivi špic Totenhema i Engleske, fenomenalnu takmičarsku godinu nastavio je na susretu sa Albanijom potpisavši golom i asistencijom novu pobedu (2:0) izabranika Gereta Sautgejta.

Centarfor, koji je bio pošteđen šuterskog treninga protiv San Marina (5:0), očigledno je veoma motivisan dočekao susret u Tirani, što je pokazao i pre vodećeg gola. Tražio je Kejn loptu, preuzimao odgovornost i iz slobodnog udarca, a nagrada je stigla u 39. minutu. Luk Šo je centrirao sa levog boka, a Kejn se, u svom stilu, za tren oka pojavio ispred neopreznog štopera domaćina i glavom loptu poslao u mrežu.

Inspirisani napadač, pogotkom je tek počeo predstavu za fudbalske sladokusce, pa je deo golgeterskog arsenala demonstrirao i četiri minuta kasnije kada ga je prečka sprečila da udvostruči prednost.

Simultanku jednog čoveka prekinuo je Fil Foden u 52. minutu udarcem iz peterca, ali je Beriša demonstrirao neverovatne reflekse i ostavio svoj tim u igri. Pet minuta kasnije Kejn se vratio u centar pažnje vrlo dobrim udarcem koji je završio tik preko prečke, a kako ga nije hteo drugi gol, napadač je u 63. minutu odlučio da se oproba kao paker te je idealnom asistencijom olakšao posao Mejsonu Mauntu koji je golom naplatio poklon igrača Albanije.

Dva gola vođstva bila su povod Sautgejtu da promeša karte, a njegovim izabranicima da spuste ritam i prištede snage za najteži martovski izazov i susret sa Poljskom zakazan za sredu.

Istovremeno kad i Gordi Albion svoj susret u okviru kvalifikacija je odigrala i Danska koja je ubedljivom pobedom nad Maldavijom (8:0) održala maksimalan učinak nakon dva kola i čeonu poziciju u Grupi F.

GRUPA I

Albanija - Engleska 0:2 (0:1)

/Kejn 39, Maunt 63/

20.45: (1,03) Poljska (18,0) Andora (40,0)

20.45: (40,0) San Marino (18,0) Mađarska (1,03)

*** Kvote su podložne promenama

GRUPA F

Danska - Moldavija 8:0 (5:0)

/Dolberg 19p, 48, Damsgard 22, 29, Striger Larsen 35, Jensen 39, Skov 81, Ingvartsen 89)

20.45: (2,90) Izrael (2,90) Škotska (2,75)

20.45: (1,05) Austrija (13,0) Farska Ostrva (45,0)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.