Za Barsu nema krize i kad je u krizi – Ernangomez postaje najplaćeniji igrač u Španiji

Izvor: B92, 08.Jul.2023, 10:35

Za Barsu nema krize i kad je u krizi – Ernangomez postaje najplaćeniji igrač u Španiji

Ako Real ne izjednači ponudu Katalonaca za reprezentativca, on će sa Barselonom potpisati ugovor na tri godine vredan 12.5 miliona evra.

Vili Ernangomes (29, 211 cm) se vraća u špansku ligu ovog leta.

Do juče je bilo samo pitanje da li u Real Madrid ili Barselonu ali budući da Madriđani ne reaguju nakon ponude večitog rivala za njihovog nekadašnjeg igrača - rasplet je na pomolu.

Doduše, Real još uvek ima vremena da odgovori i iznese identičan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznos (čime bi stekao prava na igrača), rok je 12. jula međutim to se vrlo verovatno neće desiti iz dva razloga.

Osim što je u pitanju pozamašna suma, Madriđani su se isto tako već obezbedili na poziciji "pet", ostaje Poirie, klub je produžio saradnju sa Tavaresom pa i nema previše prostora za još jednog centra.

Real kao bivši klub Vilija Ernangomesa, prema ranijem sporazumu, i dalje važećem, ima pravo da odgovori na bilo koju ponudu koja igraču stigne od klubova ACB lige.

Prema tome, Vili će karijeru nastaviti u Barseloni koja, uprkos najvćoj krizi poslednjih godina i rezanju budžeta, ipak ima dovoljno novca i za NBA pojačanja.

Prema pisanju madridskog lista As, Ernangomes će u Barseloni u prvoj godini ugovora zaraditi 3.5 miliona eura, u drugoj i trećoj po 4.5 miliona i to će ga učiniti najplaćenijim igračem u Španiji - doduše tek pošto Barsa konačno raskine saradnju sa Mirotićem.

Takođe, svaki klub koji u naredne tri sezone bdue želeo da angažuje Ernangomesa Kataloncima će morati da plati 700.000evra.

Što se tiče Vilijevog brata Huanča, junaka finala Euro 2022 i on je vrlo blizu da krene istim putem - ka Kataloniji.

Za sada, poznato je samo to da je vrlo blizu potpisa mada je i dalje nepoznanica za javnost na koliko godina će parafirati ugovor i za koliki novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.