ZVIŽDUK: Vetar u leđa

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Mar.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVIŽDUK: Vetar u leđa

Piše: Branko Spasojević
Brojke umeju da ohrabre. Ponekad i ohlade, ali njihova zapanjujuće precizna egzaktnost retko kada prevari.
Tako je bilo i na startu proleća. Vest dana nije bio remi Partizana u Novom Pazaru, niti pobeda Crvene zvezde nad Spartak Zlatibor vodom. Nije ni crna fudbalska hronika, kakvu smo navikli da slušamo poslednjih meseci. Na našu sreću, sa lica mesta reči su lepše. I optimističnije.
Poseta na tribinama oborila je sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << rekorde. Crvena zvezda je fenomen srpskog fudbala, sa navijačima čije organizacija je daleko premašila klupski aparat, Novi Pazar, na pozitivan način, uzburkao je strasti u Srbiji, a Kragujevac vratio fudbalsku dušu iz najboljih dana.
Leta prošle godine, srpski fudbal dobio je tri lepa signala – iz Užica, Borče i Kule. Zato nije ni čudo što je i poseta na utakmicama Slobode Point, BSK-a i Hajduka, prvog prolećnog dana, takođe, bila iznad višegodišnjeg proseka.
Zakazali su Borac i Metalac. Čačani ne vole ljubimce da vide u donjem delu tabele, pa sudar sa komšijama iz Ivanjice nije izazvao pozornost veću od uobičajene. Gornjomilanovčani i dalje gostuju, pa će navijače sačekati u nekim narednim mečevima u svom gradu, podno Rudnika.
Za srpski fudbal, brojke imaju težinu. I više od toga. Mogu da se definišu kao vetar u leđa i jasna dijagnoza da ovdašnji ljudi vole fudbal. Nisu ni digli ruke od njega. Naprotiv.
Dobro umeju da procene i razdvoje žito od kukolja. Zato će poseta, na kraju, kad se crta bude podvlačila, biti najbolji parametar kakvo takmičenje imamo. Ta brojka, egzaktna i hladna, biće najbolji lakmus papir rada u klubovima, fudbalskim organima, školama...
Papir može da istrpi sve. Fudbalski ljudi, ipak, drugačije razmišljaju. Ponovo su pružili ruku pomirenja i ne traže mnogo. Igru, samo igru. Za dušu, poštenu i iskrenu. Ništa više...
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

ZVIŽDUK: Vetar u leđa

Izvor: Utakmica.rs, 06.Mar.2012

Piše: Branko Spasojević Brojke umeju da ohrabre. Ponekad i ohlade, ali njihova zapanjujuće precizna egzaktnost retko kada prevari. Tako je bilo i na startu proleća. Vest dana nije bio remi Partizana u Novom Pazaru, niti pobeda Crvene zvezde nad Spartak Zlatibor vodom. Nije...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.