ZVEZDO, EVO TI GA BENETON

Izvor: Kurir, 29.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDO, EVO TI GA BENETON

Crveno-beli u šesnaestini finala ULEB kupa igraju sa Italijanima, a u „bratskom“ derbiju sastaju se Hemofarm i Budućnost

Košarkaši Crvene zvezde u šesnaestini finala ULEB kupa igraće sa Benetonom, dok će u „eks domaćem“ derbiju snage odmeriti Hemofarm i Budućnost, odlučeno je juče žrebom u Barseloni. U prvim mečevima 19. februara oba naša predstavnika su domaćini, a revanš mečevi na programu su sedam dana kasnije.

Crveno-belima je tako ispunjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << želja, pošto su priželjkivali da se sastanu sa višestrukim šampionom Italije. Trener kluba sa Malog Kalemegdana Stevan Karadžić kaže da Italijani predstavljaju opasnog protivnika, ali da će njegov tim pokušati da priredi iznenađenje.

- Donekle nismo imali sreće, jer smo izvukli Beneton, jedinu prvoplasiranu ekipu iz drugog šešira. Radi se o renomiranom protivniku koji igra odlično u ULEB kupu, dok im u italijanskom prvenstvu ne cvetaju ruže. Biće to veliki izazov za moje igrače, ali pokazali smo ove sezone da možemo dobro da igramo protiv jakih ekipa. Namučili smo Dinamo iz Moskve, a uspeli smo da pobedimo Fortitudo dva puta. Možemo do iznenađenja, ali samo uz pomoć punog Pionira - kaže Karadžić.

Ukoliko crveno-beli izbore prolaz u osminu finala, protivnik će im biti bolji iz duela Bešiktaš - Hapoel.

Žreb je hteo da se naš drugi predstavnik u ULEB kupu Hemofarm u srpsko-crnogorskom derbiju sastane sa Budućnošću. Podgoričani tvrde da im klub iz Vršca „leži“, pošto su u poslednje tri sezone od šest međusobnih susreta čak pet rešili u svoju korist. Miroslav Nikolić, strateg „farmaceuta“, takođe je zadovoljan.

- Nije loše, volim što smo izvukli Budućnost, klub sa kojim sam osvajao trofeje. U Podgorici imam dosta prijatelja. Biće to neizvesni mečevi, odlučivaće nijanse. Smatram da su oni u blagoj prednosti, pre svega zbog vrućeg terena. Zanimljiv duel zbog plejade mladih igrača - kaže trener Vrščana Miroslav Nikolić.

Pobednik će u osmini finala odmeriti snage sa boljim iz duela Đirona - Elan.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.