ZVEZDINA LISTA ŽELJA: Leto i Evropa smernice za uspeh (TABELA)

Izvor: BKTV News, 25.Dec.2017, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDINA LISTA ŽELJA: Leto i Evropa smernice za uspeh (TABELA)

Prethodni prelazn rok model kojim se treba voditi

Fenomenalni rezultati Crvene zvezde tokom jesenje polusezone, podigli su zadatak sportskog sektora na izuzetno visok nivo, pa će prelazni rok koji predstoji pedstavljati pravo iskušenje za upravu crveno-belih.

Pojačati tim čija je odbrana najbolja na svetu, a čiji napad nije zatresao mrežu samo londonskog Arsenala, na prvi pogled izgleda kao nemoguća misija, sa druge strane, spisak novogodišnjih želja Vladana >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Milojevića, Mitra Mrkele i Zvezdana Terzića već je dobio konkretnu formu pa ostaje da vidimo da li će u svojoj nameri i uspeti.

Neka od imena na crvono-belioj listi već su poznata javnosti, pa se do početka priprema očekuje da opremu u Ljutice Bogdana 1a zaduže Ben (Olimpijakos) i Milan Jevtović, dok je izrazito i interesovanje lidera Superlige za Filipa Đuričića.

Rezultati govore da radikalne promene nisu potrebne, a velike zasluge za to pripadaju izboru letošnjih novajlija od kojih je večina preuzela vrlo važne uloge u jesenjim podvizima. Uspešnost prethodnog prelaznog roka najbolje se oslikava u podatku da je od 14 fudbalera sa najvećom minutažom u 22 kola iza nas, čak 9 Zvezdin dres zadužilo pre samo nekoliko meseci.

Prethodno leto, nije jedino tokom kojeg su realizovani kapitalni potpisi, pa su, dve godine pre Pešića, Borjana, Stojkovića, Savića, Babića, Rodića, Krstičića, Gobeljića i Radonjića, paraf na vernost crveno-belima stavili Mičel Donald i Slavoljub Srnić, igrači koji su ostavili neizbrisiv trag u internacionalnim uspesima Zvezde. Jednako važnu ulogu, imao je i Gelor Kanga, član čete sa Topčiderskog brda od leta 2016. godine.

Sudeći po raspoloživim snagama Vladana Milojevića u ovom momentu, znatno manje aktivnosti sportski sektor Crvena zvezde imao je ranijih zima, a čast prelaznog roka u sred šampionske trke brane Damijen le Talek (došao 2016. godine) i Ričmond Boaći (u Zvezdi od pre godinu dana).

TABELA: Č. Čobić

Sa druge strane, angažmana fudbalera koji nisu ispunili očekivanja bilo je na svakih šest meseci, pa je prosek verovatno najbolje odrađenog prelaznog roka u istoriji crveno-belih pokvarila saradnja sa Rikardinjom, koji je samo nastavio niz fudbalera koji nijsu opravdali projektovanu ulogu poput Frimponga, Vereda, Edsona, Prkera...

U svakom slučaju, teško je ponoviti vizionarske poteze poput letošnjih, ali se od Terzića, Mrkele i Milojevića očekuje da društvo Le Taleka i Boaćija prošire za bar još dva imena, naročito jer postoji veliko interesovanje za aktuelne prvotimce i realna mogućnost da neki pre februara napuste Beograd.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.