ZVEZDIN SAMO ČOVEK: Luka Vildoza se u jednom trenutku raspao i uradio nešto jedinstveno u sportu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 20:15

ZVEZDIN "SAMO ČOVEK": Luka Vildoza se u jednom trenutku raspao i uradio nešto jedinstveno u sportu

Može se reći da gotovo nikad ne svedočimo momentima poput onog koji nam je priredio Argentinac.

Luka Vildoza je završio svoju epizodu u Crvenoj zvezdi i zasigurno je za pamćenje. Argentinac je jedan od retkih igrača crveno-belih za kog se nije mogla čuti ružna reč i iz protivničkih tabora, pravi primer skromnog momka, uzornog sportiste, ali i neuobičajeno emotivnog čoveka.

O privatnom životu Luke Vildoze javnost zna možda i više nego što bi želela, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << privatni život je uticao na njegove partije svakako više nego što su to želeli navijači Zvezde.

Novi košarkaš Panatinaikosa je naime tokom druge polovine sezone raskinuo vezu sa dugogodišnjom devojkom Ajnarom Hihon i u štampi su odmah počele priče kako je krah veze zapravo glavni krivac za njegov pad u formi.

I taman kada su prošle te priče, desilo se - priznanje da su zapravo tačne.

Naime, krajem marta Crvena zvezda je igrala meč Evrolige protiv Valensije, slavila 92:73 i jedan od najboljih na terenu bio je upravo popularni Vildožer.

Tad je nagovestio da daje sve od sebe kako bi se povratio na na stari put, a posle susreta "smrvio se" pred kamerom i izneo kako raskid sa Ajnarom zaista jeste uzrok slabih igara.

- Igram dobro, posebno jer sam pogodio neke trojke i vraćam se u ritam jer je bitno da igramo dobro kao tim, a kako sam već rekao imao sam neke privatne probleme, bio sam tužan iako to nikome nije bitno, bitno je meni. Sada se vraćam, držim sve pod kontrolom u životu. Radim svakog dana, naporno treniram i ovde sam pre treninga da šutiram čak i više nego ranije - kazao je tada Zvezdin sad već bivši član i nastavio:

- Imao sam ličnih problema, mnogo mi je značila, svi to znate... bio sam baš povređen. Sr***a sam prenosio na teren – svađao sam se sa svima, sa Duškom, sa saigračima, novinarima… Sada sam opet Luka - objasnio je Vildoza i zamalo zaplakao uz ovu ispovest.

Ovo je zaista bio redak, ako ne i jedinstven trenutak u profesionalnom sportu da je jedan igrač pred kamerama priznao koliko ljubavni problemi utiču na njegove izvedbe na terenu, i to ne na kraju sezone ili posle nekoliko godina, već u toku samih dešavanja, to jest u špicu borbe za trofeje.

Možda bi trebalo češće sportisti da budu iskreni poput Vildoze, jer u krajnjoj liniji njihove živote svakodnevno i pratimo, tako da ako već postoje faktori koji im utiču na izdanja, onda je pošteno i da imaju slobodu te faktore i da obelodane. Sa druge strane, Argentincu su mnogi navijači Crvene zvezde zamerili ovu izjavu i bili mišljenja da za novac koji zarađuje on mora da ima sposobnost odvajanja privatnog i profesionalnog.

Drugim rečima, zamerili su mu što je samo čovek...

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Tea Katai, supruga Aleksandra Kataija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.