ZVEZDE ZASAD NE PARAFIRAJU!

Izvor: Kurir, 07.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDE ZASAD NE PARAFIRAJU!

Sudbina Dejvis kup reprezentacije i dalje neizvesna jer Đoković, Tipsarević i Zimonjić još nisu potpisali ugovor s Teniskim savezom Srbije

Dani po okončanju Dejvis kup susreta između Srbije i Rusije trebalo bi da budu presudni za dalju sudbinu naše muške teniske reprezentacije. Odluka o tome ko će od tenisera staviti potpis na ugovor sa Teniskim savezom Srbije prolongirana je za period posle meča u Moskvi, pre svega zbog „mira u kući“. U ovom momentu pod znakom pitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je da li će Novak Đoković, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić potpisati ugovore kojim će se obavezati da igraju za nacionalni tim.

- Ne treba juriti kada je u pitanju potpisivanje ugovora, važan je naš odnos. Ti ugovori su samo mala zahvalnost za sve ono što su ti teniseri do sada uradili za našu zemlju u svetu i verujte mi da je on sačinjen potpuno u korist igrača i da svako može da ga raskine u bilo kom trenutku - izjavio je predsednik TSS Slobodan Živojinović i osvrnuo se na nezadovoljstvo roditelja pojedinih tenisera, koji se pitaju zašto su famozni ugovori prosleđeni kasnije od dogovorenog i zašto su svote kojima će reprezentativci biti stimulisani zvanično obelodanjene u javnosti:

- Ugovori su svima poslati dve nedelje pre njihovog objavljivanja. Mi smo želeli da to sredimo do Nove godine. Nije moglo ranije, jer ja nisam mogao da nudim nešto što u tom trenutku nisam imao. Mi nismo bogati kao francuski ili britanski teniski savez i nemamo budžet 50 miliona evra.

Iako je poslednji rok za odluku bio 15. januar, prema Živojinovićevim rečima, do sada su to učinili Ana Ivanović, Jelena Janković, Viktor Troicki Boris Pašanski. Glavne poluge Dejvis kup reprezentacije Đoković, Tipsarević i Zimonjić to nisu učinili i pitanje je da li hoće u ovakvoj situaciji. Još krajem prošle godine selektor tenisera Bogdan Obradović u više navrata je isticao da mu se ne dopada način na koji posluje Savez i pitanje je da li će u narednom periodu muška reprezentacija igrati u najjačem sastavu, posebno ukoliko ne izbori plasman u četvrtfinale Svetske grupe.

Čak i ruski novinari su pitali Novaka Đokovića da li je u sukobu sa Savezom, na šta je on odgovorio negativno.

- Nikada nisam bio u sukobu s njima, niti takav sukob sada postoji. Mi igrači smo ovde da igramo, a Teniski savez Srbije je tu da nas podrži i obezbedi nam adekvatne uslove - rekao je Đoković.

Zasad je sve naizgled idilično, kako bi i trebalo da bude pred izuzetno važan meč, ali pitanje je da li će tako biti i posle nedelje.[ antrfile ]

BORA NAVIJA ZA TENISERE

Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović stigao je u Moskvu juče predveče. Interesantno je da su u istom avionu iz Beograda za rusku prestonicu putovali i roditelji Novaka Đokovića, Dijana i Srđan, koji će i na ovom meču bodriti svog sina direktno sa tribina.

U maloj dvorani Lužnjiki biće i popularni srpski glumac Bora Todorović. On je u Moskvu otputovao kao „prijatelj Saveza“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.