ZVEZDAŠI, SEĆATE LI GA SE? Na Marakani se nije PROSLAVIO, a sada je sa NAJJAČIM saigračem uveo klub u Čempionšip!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2020, 14:21

ZVEZDAŠI, SEĆATE LI GA SE? Na Marakani se nije PROSLAVIO, a sada je sa NAJJAČIM saigračem uveo klub u Čempionšip!

Dočekao svojih pet minuta.

Fudbaleri Vikomba izborili su istorijski ulazak u Čempionšip, pošto su u finalu baraža Lige 1 (treći rang takmičenja) savladali Oksford rezultatom 2:1.

Pošto je poništeno izbacivanje Mančester Sitija iz Lige šampiona, Premijer liga pretvorila se u gladijatorsku arenu, gde će se do poslednjeg kola voditi bitka za plasman u elitno takmičenje sledeće sezone. A Čelsi večeras (21.15) mora da pobedi poslednjeplasirani Norič baš >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz tog razloga. Čist kec je 1,15, a pobeda Plavaca bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,83. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi – Norič.

Tako će Vonderersi po prvi put, za 133 godina postojanja, zaigrati u Drugoj ligi Engleske, do koje su stigli iz četvrtog ranga! Korak po korak prelazili su lige, i uprkos činjenici da nemaju mlađe kategorije ni rezervni tim, izborili ulazak u Čempionšip!

Divnu bajku kreirao je njihov nadahnuti trener Geret Einsvort, jedan od menadžera sa najdužim stažom na Ostrvu, koji je za osam godina rada u klubu iz Bakingemšajra stvorio izvanredan tim sa minimalnim ulaganjima.

Osim "B" tima i omladinskog pogona, Vikamb nema ni previše navijača, samo 4.000 ljudi dolazi da verno bodri ovaj klub, a ima i jedan od najmanjih budžeta u engleskom fudbalu. Tim je sastavljen mahom od igrača koji dolaze kao slobodni agenti, dok je ukupna vrednost ekipe tek nešto preko 3.000.000 evra.

What’s that drake song? Back 2 Back? ⚡️ Promotion 2 years running. I am honestly lost for words. The emotions I’m feeling right now! Don’t really know what to type so I will let the pictures do the talking for me. CHAMPIONSHIP BABYYYYYYY #BigPlatesOnly #WeEating #levelup

A post shared by Joshua Parker (@j23parker) on Jul 13, 2020 at 3:59pm PDT

U toj grupi igrača koji su ispisali istoriju, našao se i bivši napadač Crvene zvezde Džošua Parker. Jedan od najvećih promašaja na Marakani prethodnih decenija, slabo je dobijao priliku i u Vikombu da pokaže kvalitete. U većini mečeva bio je zakovan na klupi za rezerve, ali se na Instagramu pohvalio ulaskom u Čempionšip.

- Odvesti ovaj klub u Čempionšip je prosto nerealna stvar. To nisam mogao da zamislim ni u najluđim snovima. Ponosan sam, igraćemo u jednoj od najkvalitetnijih liga na svetu sledeće sezone - rekao je menadžer Vonderersa Einsvort.

Vikomb je veći deo sezone proveo u vrhu Lige 2, bio je osmi u trenutku kada je sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa, ali kako je nastavak otkazan plasirao se u plej-of.

Meč na "Vembliju" je obeležio i nigerijski napadač Adebajo Akinfenva, proslavljeni "buca" sa 110 kilograma, koji je po ko zna koji put izborio promociju sa nekim nižerazrednim klubom na Ostrvu.

📱 KLOPP HIT UP AKINFENWA ON WHATSAPP! 📱 After Wycombe get promoted to the Championship and @realakinfenwa's instantly iconic post-match interview, the Liverpool boss got in touch to send him a message! ❤️💪

A post shared by Sky Sports (@skysports) on Jul 14, 2020 at 12:22am PDT

"Debeljko" Adebajo je posle meča izjavio da bi mu najveća želja bila da mu lično menadžer Liverpula Jirgen Klop čestita na ulasku u viši rang, a obzirom da čuda još uvek postoje, želja mu se nekoliko sati kasnije ostvarila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.