ZVEZDA ZASIJALA U DRUGOM POLUVREMENU: Beograđani ušli u finale plej-ofa

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2023, 21:47

ZVEZDA ZASIJALA U DRUGOM POLUVREMENU: Beograđani ušli u finale plej-ofa

Viđena je odlična utakmica.

Vaterpolisti Crvene zevzde su uspeli da se plasiraju u finale Super lige Srbije, pošto su u trećoj utakmici polufinalne serije, popularnoj "majstorici", salvili na svom terenu rezultatom 12:8 protiv radničkog iz Kragujevca.

Kragujevčani su bili oslabljeni neigranjem najboljeg centra sveta, Josipa Vrlića, koji je sezonu završio zbog preloma vilice zadobijene u prethodnom meču sa Zvezdom, dok je Luka Pljevančić, koji je pomenuti duel >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << završio sa polomljenim nosem, igrao sa zaštitnom maskom.

Kako je ulog utakmice bio izuzetno veliki, timovi su ušli sa dozom opreza, pa je u prvoj četvrtini viđen po jedan gol na obe strane. Gosti su poveli nakon nešto manje od dva minuta igre, preko raspoloženog Miloša Ćuka, a izjednačenje Crvenoj zvezdi doneo je Gavril Subotić, na ulasku u osmi minut – 1:1.

Sredinom druge četvrtine Radnički je ponovo poveo, preko Vuka Draškovića, ali su domaći preokrenuli šutevima sa distance Marka Radovića i Veljka Tankosića (3:2).

Crvena zvezda – Radnički 12:8 (1:1, 3:4, 5:3, 3:0)

BEOGRAD – Bazen: „Milan Gale Muškatirović“.

Sudije: Putniković i Stanojević.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Gajić, Marković, Subotić 3, Vasić 2, Banićević, Basara 3, Danković, Seman, Milojević, Radović 3, Ivanović, Gavrilović. Trener: Filipović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 1, Janković, Ćuk 4, Gavrilović 1, Ukropina, Antić, Pljevančić, Drašković 1, Lukić, Poznanović, Todorovski, Kojić. Trener: Stevanović.

Kragujevčani su uzvratili preko Ćuka i Stefana Brankovića, za novo vođstvo (4:3), da bi novo izjednačenje postavio Radović (4:4), pola minuta pre poluvremena. Ipak, u samom finišu Stanojević je postigao važan pogodak, a Ćuk na samom startu drugog dela susreta done Radničkom prvu prednost od dva gola (6:4).

Zvezda se tada probudila i napravila seriju od 4:0, u kojoj je Ivan Basara pogađao tri puta, pa je na dva i po minuta pre kraja treće četvrtine ona otišla na „plus dva“ – 8:6.

Do ulaska u poslednju deonicu izabranici Uroša Stevanovića uspeli su da se vrate na „minus jedan“ i produže dramu (9:8).

Na startu druge četvrtine Subotić je realizovao napad sa igračem više (10:8), dok na drugoj strani Radnički nije uspeo da iskoristi nekoliko izuzetno dobrih šansi, pa je Subotić tačno minut i po pre kraja iskoristio još jednu brojčanu prednost i otklonio sve

Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Miloš Ćuk sa četiri gola, ali je izostao bolji šuterski učinak njegovih saigrača. Na drugoj strani, Gavril Subotić, Ivan Basara i Marko Radović postigli su po tri gola i najzaslužniji su za trijumf i prolaz u finale „crveno-belihu

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.