Izvor: MozzartSport.com, 06.Apr.2021, 20:21

ZVEZDA – TIM ZA DERBI: Ben najveće iznenađenje, Sanogo osigurač Zvezdine ofanzive

Veljko Nikolić i Željko Gavrić kreću od bonus igrača

Nema teže povređenih (mada i dalje mali znak pitanja lebdi oko imena Nemanje Milunovića), nema zaraženih virusom korona, nema suspendovanih... Kao retko kada u ovoj takmičarskoj godini, trener Crvene zvezde ima idiličnu situaciju pred najvažniju utakmicu 164. večitog derbija. Međutim, i pored toga temperamentni stručnjak je morao prethodnih dana da prođe kroz lavirint ograničenja broja stranaca i obaveznog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pravila o bonus igračima. Što implicira da neće sutra izvesti najjači mogući tim...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Trener Crvene zvezde je do poslednjeg treninga uigravao razne varijante, menjao markere igračima i čini se doneo odluku da dvoica igrača mlađih od 21 godine u startnoj postavi budu Veljko Nikolić i Željko Gavrić. Pojava mladog krilnog fudbalera dovela je do toga da Dejan Stanković mora da bira između El Fardu Bena i Dijega Falčinelija. Moguće je da dođe do novih promena, ali prema trenutnim informacijama reprezentativac Komorskih Ostrva će igrati u špicu. I vrlo verovatno se pomeriti na krilo čim počne drugo poluvreme.

Nije prvi put da El Fardu Ben igra u centrali. Bilo je tu i problematičnih partija, ali je ovog proleća kao špic promenio tok meča sa Čukaričkim i razbio bunker gostujućeg tima. Na prethodna četiri meča El Fardu Ben je postigao tri gola. Ukupno je dao 15 golova u sezoni, bio je konstantno opasan po gol Đida Donarume u dvomeču protiv Milana. Ne treba smetnuti sa uma da je Ben prvi izvođač prekida, što je, vrlo verovatno, uticalo na Dejana Stankovića da mu pruži šansu u špicu.

Moraće El Fardu Ben da ima veliku pomoć saigrača, pre svih Mirka Ivanića, Aleksandra Kataija i Željka Gavrića, jer će često biti sam u borbi protiv dvojice štopera crno-belih. Nešto defanzivnije će delovati Veljko Nikolić.

Postojala je mala dilema, ali jasno je da Seku Sanogo najbolje štiti Zvezdinu odbranu od kontri rivala, a u tom segmentu crno-beli su odlični. Upravo bi Sanogo trebalo da skrati prostor za trčanje Holanderu, Asanu i u drugom poluvremenu Lazaru Markoviću. Sanogo je kupio Zvezdine navijače partijom na San Siru, kada je uz El Fardu Bena bio najbolji akter meča, čak je uspeo da isfrustrira Zlatana Ibrahimovića.

Sve ukazuje da će Nemanja Milunović biti spreman za okršaj, pa će odbrana crveno-belih biti nepromenjana u odnosu na većinu mečeva. Mesta su zagarantovana još Degeneku, te Gajiću i Rodiću.

Prave izmene mogle bi sutra uveče da donesu prevagu. Ostaje malo nedoumica ko će biti četvrti stranac u protokolu. Stanković će da bira između Gelora Kange i Filipa Falka. Šansu će još čekati Njegoš Petrović, Vukanović, Srnić, te večiti džoker Pavkov.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.